Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gediz'de 66 öğrenci Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılarak üniversiteye yerleşti

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Altıntaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan 66 öğrenci üniversiteye yerleşme hakkı kazandı.

        Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü'nce 2015-2016 Öğretim Yılında açılmış olan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılarak üniversiteye yerleşme hakkı kazanan 66 öğrenci için kutlama töreni düzenlendi.

        Gediz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 7edi Güzel Adam Salonunda gerçekleştirilen törene, İlçe Kaymakamı Avni Kula, Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Şube Müdürleri Mesut Topaloğlu, Sabri Gökbayrak ve Bilal Uysal ile öğrenciler ve yakınları katıldı.

        Törende konuşma yapan Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Halk Eğitimi Merkezinin çeşitli alanlarda gösterdiği faaliyetleri desteklediklerini belirterek, halkın talepleri doğrultusunda açılan kurslar yoluyla insanların bilgi, beceri ve kabiliyetlerinin öne çıkarıldığını dile getirdi. Kaymakam Kula, kurum çalışanlarına teşekkür ettiğini ve Halk Eğitimi Merkezi kurslarına katılarak üniversiteye yerleşme başarısı gösteren öğrencileri tebrik ederek başarılarını devam ettirmelerini istedi.

        Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Öğrencilere eğitimin öneminden bahsederek bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi ve yeni bir okul ve yeni bir çevre ile karşılaşacaklarını, önlerine çıkabilecek zorluklar karşısında hiçbir zaman yılmadan mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.

        Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümüne yerleşme hakkı kazanan Hatice Kahraman, üniversiteye yerleşmeye hak kazanan öğrenciler adına yaptığı konuşmasında, "Dershanelerin kapatılmasından sonra ne yapacağız diye düşünürken böyle bir imkanın sunulmuş olmasından dolayı çok memnun olduk. Sıcak bir ortamda, uzman öğretmenlerden ücretsiz olarak bu hizmeti almış olmamız bizleri ve ailelerimizi hem sevindirdi hem de maddi bakımdan rahatlattı. Bizlere bu imkanları tahsis eden devlet büyüklerimize, kaymakamımıza, milletvekillerimize, müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz" dedi.

        Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile program sona erdi.(MA-EFE)

        08.10.2016 15:38:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler