Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli'de 'Gönüllü Evleri' çoğalıyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mezitli Belediyesi Gönüllüleri adına, Atatürk ve Yeni Mahalle'nin kesiştiği bölgede 'Gönüllü Evi' kuruldu.

        Mezitli'yi seven ve fayda sağlamak adına bir araya gelen Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, tek bir çatı altında toplanmaya devam ediyor. Mezitli Belediyesi, daha önce Mezitli'de birçok faydalı işlerde gönüllü olarak çalışan duyarlı vatandaşların, daha rahat ve verimli çalışmalarını sağlamak adına yer tesis etmişti. Mezitli'nin birçok bölgesinde bulunan 'Gönüllü Evleri'ne bir yenisi daha eklendi. Atatürk Mahallesi ve Yeni Mahalle'nin kesiştiği bölgede bulunan alanda 'Gönüllü Evi' açılışı gerçekleşti. Açılışa, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra, CHP Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda gönüllü katıldı.

        "Zor olanı başarıyoruz"

        Mezitli'de herkesin gönüllü olarak belediyeye destek olmasını isteyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli, örgütlü bir toplum olacak demiştik. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de gönüllü evlerimiz. İlçemizin çeşitli yerlerinde açtığımız gönüllü evimize gelen her vatandaşımız, burada sanatsal faaliyetlerini yürütüyorlar. Atatürk Mahallesi ve Yeni Mahalle Gönüllü Evimizin sorumlusu Naim Tümen ve muhtarlarımız burada sürekli olacak ve gönüllü arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacaklar. Türkiye'de bu tür çalışmalar yapmak oldukça zor. Çünkü sosyal devlet ilkesi maalesef daha hayata geçmedi. Biz Mezitli'de zor olanı başarıyoruz" dedi.

        Mezitli'de çok güzel bir ağ oluşturduklarını kaydeden Tarhan, "Bir tarafta gönüllü evlerimiz var, diğer tarafta Mezitli Kent Konseyi ve onun kolları olan çocuk meclisi ile kadın meclisi gibi benzeri ağlar bulunuyor. Bu çalışma gurupları hep birlikte bir araya geldiklerinde ciddi çalışmalar ortaya çıkabiliyor. İlçemizde örgütlenmenin yolunu çok iyi açtık. Mersin'de en iyi örgütlenme Mezitli'de yapılıyor. Bunu da ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı tek bir çatı altında toplayarak başardık. İlçe halkı, bizleri seviyor, birçok etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmıyor. Bu vesileyle tüm Mezitli halkını gönüllü olmaya davet ediyor, yeni gönüllü evimizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

        (HSK-Y)

        08.10.2016 17:59:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler