Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜGVA, mahkeme kararına tepki gösterdi

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bingöl Yükseköğrenim Koordinatörlüğü, Ankara Üniversitesi'nde stant açan öğrencilere saldırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 4 sanığın beraatına ilişkin karara tepki gösterdi.

        TÜGVA Bingöl Yükseköğrenim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı basın açıklamasında, 2014 yılında Ankara Üniversitesi'nde gerekli izinler alınarak açılan standa yapılan saldırıda, Dilara Tabak'ı başından yaralayan faillerin serbest bırakılmasına tepki gösterildi. Açıklamada, "Irkçı, mezhepçi ve ideolojik grupların kokuşmuş ve çürümüş ideolojilerinin dünya sisteminde yerinin olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu kendi milletine yabancı 'köksüz güruh' kokuşmuş ideolojilerini ancak vandallık, canavarlık ve barbarlık yaparak gündeme getirmeyi tek çıkar yol olarak görmektedir. Eşitlik ve özgürlükten bahseden bu kökü bu topraklarda olmayan güruhu hapsoldukları karanlık ideoloji çukurlarından çıkıp iyiliği ve güzelliği emreden tek hakikate davet ediyoruz. Üniversitelerin asıl sahibi olan gençler olarak, kendilerini muhatap alınmayı bir şeref payesi olarak alacak olan bu güruhun yaptığı vandallık ve canavarlığa karşı üniversitelerde güvenlik ve düzenin bozulmaması çerçevesinde sessiz kalındığının altını önemle çizmek isteriz" denildi.

        Açıklamada,sanıkların serbest bırakılmasına neden olan yargı mensupları da kınanarak, "Üniversitelerin içine yerleşmiş, insan öldürmeye yönelik eylemler dahil olmak üzere eğitim ahengini bozan bütün hareketlerin içinde yer alan bu azınlık güruhun yaptıklarını masumane birer şımarıklık olarak kabul edip onları affederek ödüllendiren adalet camiasının bazı mensuplarını ve teşvik eden sözde akademisyenleri kınıyoruz. Attıkları her adımı Türkiye'nin gerçek gençliği olarak takip edeceğiz. Yeni Türkiye'nin harcı ilim, irfan ve hikmettir. Sahip olduğumuz muştu ithal ve kökü bu topraklarda olmayan bir takım kendini devrimci addeden vandallara ve canavarlara verilecek kadar ucuz değildir. Bu memleketin dinamosu ahlaklı ve imanlı gençleridir. Ve bu dinamo Hakkı savunmaya, haklıyı el üstünde tutmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

        (YA-AKK-SO-Y)

        09.10.2016 15:25:04 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler