Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurşunlu Camii'nin etrafı terörün izinden arındırılıyor

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen terör olayları sırasında yanan ve ağır hasar gören Kurşunlu Camii'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tarihi caminin çevresinde ayrıca teröristlerin zarar verdiği izler de silinmeye başlandı.

        Merkeze bağlı Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve hendek, barikatların kaldırılması sırasında PKK'lı teröristlerin saldırısı sırasında yanarak ağır hasar gören 499 yıllık Kurşunlu Camii'nin restorasyon çalışmasına 7 Eylül'de başlanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde bulunan 11 vakıf eseri ile birlikte restorasyonuna başlanan Kurşunlu Camii'nde çalışmalar devam ediyor. 11 eserin restorasyonunun yaklaşık 40 milyon TL ile yapılacağı öğrenilirken ayrıca tarihi caminin ise çevresindeki terör izleri ise siliniyor.

        (BE-AKK-Y)

        09.10.2016 15:42:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler