Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlçenin en eski camisi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş'un Malazgirt ilçesinin en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine yenisi yaptırılan Şekerbulak Camisi'nin tamamlanması için yardım beklendiği belirtildi.

        Alişan Mahallesi sakinlerinin aralarında başlattıkları çalışmalar neticesinde caminin kaba inşaatı bitti. Camiinin tamamlanması için hayırsever vatandaşlardan yardım yapmalarını beklediklerini söyleyen Alişan Mahallesi Muhtarı Seyfettin Akgün, "Camimiz 1970 yılında yapılan ilçenin en eski camilerinden birisi idi, fakat camimiz çok eski olduğu için artık çökme aşamasına gelmişti. Bizde bu yazın başlarında yıkma kararı aldık ve eski camimizi yıkıp yenisine başladık. Fakat biz mahallenin yaptığı yardımlar yetersiz kalıyor. Siz değerli halkımızdan camimizden yardımlarınızı esirgemeyin. Kış aylarına girmemizden dolayı inşaat çalışmalarına ara verdik. Havaların ısınmasıyla birlikte tekrar inşaat çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz. Kış aylarına girdik diye yardımlarınızı esirgemeyin. Yapacağınız yardımlarla havalar ısınır ısınmaz camimizin tüm eksikliklerini bitirip tamamıyla ibadete açmayı düşüyoruz" dedi.

        Cemaatin yerde namaz kıldığını ifade eden camii imamı İhsan Yıldırım ise, "Camimizin çok şükür kaba inşaatı bitti, ama asıl olan caminin ince inşaatı. Biz bu camiyi çok zor şartlar altında yapıyoruz. Para sıkıntısı yaşıyoruz. Bizlere bugüne kadar yardım eden ve bundan sonraki aşamalarda da yardımlarını esirgemeyen bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bu camimizde okunacak Kur'an-ı Kerim'ler, hepsinin ölmüşlerine rahmet olarak gitsin. Caminin tamamlanması için büyük şehirlerde yaşayan Malazgirtli iş adamlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Tarihi camimizin bir an önce bitirilip ibadete açılması için hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

        (VE-MSA-Y)

        10.10.2016 10:57:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler