Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demre girişindeki Likya lahitleri kaldırıldı

        (Fotoğraflı)

        Suat Metin

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Demre ilçesinin girişine 3 yıl önce konulan Likya lahitleri, koruma kurulu kararıyla bulundukları yerden kaldırıldı.

        Yaklaşık 10 yıl önce Demre Çayı yatağında 10'a yakın Likya lahitleri bulunup, 4'ü Antalya Müzesi bahçesine taşınmış, kalan 6 lahit ise, 2013 yılında ilçenin girişi olan Ertuğrul Günay Caddesi'ne koyulmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yol ve refüjlerde başlattığı çalışmadan dolayı koruma kurulu, lahitlerin zarar görmemesi açısından kaldırılmasına karar verdi.

        İlçeye açık hava müzesi görünümü kazandıran ve her biri 4,5 ton ağırlığında olan 6 lahitten 4'ü Demre Likya Uygarlıklar Müzesi'ne götürülürken, diğer ikisi ise Demre Belediyesi önüne kaldırıldı.

        (SM)

        10.10.2016 11:51:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler