Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nden kuşlara yuva

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, olumsuz dış etkenler nedeniyle üreme ve barınma ortamları bozulan kuşlar için, güvenli ve korunaklı yaşam ortamları oluşturdu.

        Doğal dengeye katkı sağlayamaya çalıştıklarını ifade eden Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, "Ormancılık çalışmalarının yanında ekosistemin devamlılığı açısından doğal dengenin önemli bir parçası olan kuşlarımıza hizmet etmek üzere yaşadığımız bu tanıklığı, yuvalarımızla zenginleştirdik. Kuşların yaşama tutulmasına tanık olduğumuz Nisan ayı ve şimdilerde onların yaşamlarını sürdürebilmeleri için kuş yuvaları koyduk.Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ormanlara biyolojik mücadele kapsamında asılmış olan yüzlerce kuş yuvası ile tanık olduğumuz bu canlılığa umut olma çabasındayız.Yaklaşık olarak 200 türü yok olmuş, doğal dengenin devamı için gerekli olan kuşlar için Orman Genel Müdürlüğü'müz tarafından başlatılan ve devam ettirilen bu adımı daha da ileriye götüreceğiz" dedi. (EFE)

        10.10.2016 13:03:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler