Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akın Ahilik Haftası'nı kutladı

        (Fotoğraflı)

        Beşer Çeken

        AYDIN (İHA) - Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Anadolu Türk tarihinin sosyo-ekonomik yapısının bel kemiği vazifesini gören ahilik teşkilatının milli kimliğimiz ve toplumsal değerlerimiz açısından süreklilik arz eden bir kültür geleneği olduğunu belirtti.

        Başkan Akın kutlama mesajında şu açıklamalarda bulundu; "Ahilik bin yılı aşkın köklü bir geçmişe dayanan esnaf dayanışma teşkilatıdır. Ahiliğin özünde bilim, ahlak ve çalışma prensipleri ile birlikte karşılıklı, sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve adalet bilinci vardır. Bununla birlikte ahilik fiyat, kalite, standart ve tüketici haklarını koruma gibi konular da ciddi bir sistem kurmuştur. Ayrıca bu ilkelere sahip esnaf ve zanaatkârların yetişmesine ve istihdam sağlamasına vesile olan bir kurumdur. Ahilik sadece ekonomik faaliyetlerde bulunmamış Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşması sürecinde de önemli katkılar sağlamıştır. Yüzyıllardır süregelen Ahiliğin kurucusu Ahi Evran'ın düşüncelerini ve Ahilik geleneğini yansıtan bu sistemin değerinin hatırlanması ve yaşatılması Türk milletinin bir vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle ekonomimizin en önemli gelişim kaynağı esnaf ve sanatkarlarımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en içten dileklerimle kutlar hayırlı kazançlar dilerim"dedi.

        Başkan Ümmet Akın; "Belediyemiz olarak Ahiliğe verdiğimiz önemden dolayı 08 Ekim Çarşamba akşamı belediyemiz konferans salonunda saat 20.00'da 'Ahilik Haftası' konulu konferans düzenliyoruz. Konferansa Adnan Menderes Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Gümüş hocamız katılacak ayrıca müzik dinletisi ve yılın ahisine plaket sunumumuz olacak. Tüm ilçe halkımızın ve esnafımızın katılımını bekliyoruz" diye konuştu.

        (BÇ-MB-Y)

        10.10.2016 13:58:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler