Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ercik'ten Büyükşehir Belediyesi'ne borç tepkisi

        - AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik:

        - "Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkların takipçisi olacağız"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın belediye meclisinden 50 milyon TL'lik borçlanma yetkisini CHP'li meclis üyelerinin sayesinde aldığını savunarak, "Kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıkların takipçisi olacağız" dedi.

        Ercik, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın meclisten 50 milyon TL'lik borçlanma yetkisi almasını eleştirerek, belediyeye yeni bir borç yükünün daha eklendiğini söyledi. Ercik, 2015-2019 stratejik planı çerçevesinde kentin ihtiyaç duyduğu yatırımlar için zaten İller Bankası'ndan 250 milyon TL kredi çeken Başkan Kocamaz'ın, bu borçlanma yetkisini 'ben yaptım oldu' mantığı ile dayattığını savundu.

        "1 kuruşun bile hesabını vereceksiniz"

        Temmuz ve ağustos aylarında İller Bankası ve Maliye Bakanlığı'ndan 25 milyon TL'ye yakın bir kaynağın Büyükşehir Belediyesi'ne geldiğine dikkat çeken Ercik, "Hem 250 milyon TL için borçlanma yetkisi isteyeceksiniz hem de üstüne yetmiyor diye 50 milyon TL daha borçlanmak için yetki alacaksınız. Dönüp baktığınızda ise kentte bir hizmet göremeyeceksiniz. Harcadığınız ve sokağa attığınız 1 kuruşun bile hesabını vermek zorundasınız. Bu halk yarın Burhanettin Kocamaz'a 'bu kadar parayı nereye harcadın' diye sormayacak mı sanıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

        Borçlanma yetkisi ile gündem maddesinin plan bütçe komisyonu tarafından meclise zorlama bir şekilde sokulduğunu kaydeden Ercik, "Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin son 2 yılda sağlıklı bir şekilde borçlanmadığı açıkça görünüyor. Bugün itibari ile Büyükşehir Belediyesi'nin giderinin gelirinden fazla olduğu iddiaları var. Belediyeyi iflasın eşiğine sürükleyen bu zihniyet, geldiği günden bu yana elini neye attıysa kurutmuş durumda. Belediyede artık 'ben yaptım oldu' mantığı son bulmalı ve birilerini zengin etmek yerine kente hizmet etmek amaçlanmalı" diye konuştu.

        Meclis gündemine gelen 50 milyon TL borçlanma yetkisinin MHP'li ve CHP'li meclis üyelerinin sayesinde kabul edildiğine dikkat çeken Ercik, şöyle devam etti; "Bu tür çirkin

        ortaklıklar yüzünden maalesef siyaset kirleniyor. MHP'nin gündeme getirdiği ve belediyeyi borç yüküne sokacak olan bir gündem maddesine CHP'li meclis üyeleri onay veriyor. Kapalı kapılar arkasında ne pazarlıklar yapıldığını biz çok iyi biliyoruz. Günü geldiğinde de hepsini açıklayacağız. CHP'li meclis üyelerinin, geçtiğimiz günlerde vefat eden Kaya Mutlu'nun isminin bir yerlere verilmesi karşılığında bu gündem maddesine onay verdiği söyleniyor. Böyle bir şey varsa da bu skandaldır. Eskiden Mersin'de belediye başkanlığı yapmış birinin isminin bir yerlere verilmesi kadar doğal bir şey yokken, sırf bunu gerekçe göstererek 50 milyon TL borçlanma yetkisine onay veren CHP'lilerin samimi olmadığını düşünüyorum. Eğer ortada kirli bir oyun varsa, bunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyorum."

        (HSK-Y)

        10.10.2016 15:03:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler