Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kale ilçesinde istişare toplantısı gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Malatya Milletvekili Taha Özhan, Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Kale ilçesinde mahalle muhtarlarının katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

        Kale ilçesini ziyaret eden heyet ilk olarak Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. İlçe hakkında bilgiler alan heyet, daha sonra istişare toplantısının yapılacağı Kale Göl otele geçti. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, "Kale ilçesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kale ilçemiz için çok güzel çalışmalar yapıyor" şeklinde konuştu.

        Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelere yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti Çakır, "Sahada çalışan ekiplerimiz her ilçemizin, mahallemizin ne gibi eksikliklerinin olduğunu, yapmış oldukları programlar neticesinde tespit ediyorlar. Bu toplantılarımızda yapmış olduğumuz hizmetlerin haricinde daha fazla ne yapılabilir diye istişarelerde bulunuyoruz" şeklinde konuştu. Son yaşanan terör saldırısını da kınayan Çakır, "Terör olaylarına karşı yılmadan, terörün karşısında daha dik ve daha onurlu bir duruş sergilememiz gerekmektedir. Aynı zamanda terörün amacına ulaşmaması için günlük hayatımıza devam etmemiz gerekiyor. Ekonomimizin zayıflamaması ve hizmetlerin aksamaması gerekmektedir. Yaşadığımız süre içerisinde ihtiyaçlar ve sorunlar olacak. Önemli olan imkanlar çerçevesinde bu ihtiyaçlara ve sorunlara karşı neler yaptığımızdır. Malatya genelinde çok tempolu bir çalışmamız var. Yapmış olduğumuz çalışmalarda hizmetin kalitesini düşündüğümüz kadar maliyetini de düşünmekteyiz. Yapmış olduğumuz hizmetlerin maliyetlerini düşürmek için Büyükşehir Belediyesi olarak ikinci seyyar asfalt plentini Malatya'ya getirdik. Büyükşehirler içerisinde seyyar asfalt plenti olan tek belediyeyiz. İlçelerimizdeki asfaltlama çalışmalarımız daha hızlı ve daha az maliyetli bir şekilde yapılmış olacak. 2016 yılı içerisinde bu güne kadar 700 km'lik bir yol çalışmamız oldu. Çalışmalarımız devam ediyor bu yılda ekip olarak çok iyi çalışmalar gerçekleştirdik. MASKİ Genel Müdürlüğümüz de ilçelerimizde su ve kanalizasyon ağında büyük projeler gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızın büyük bir kısmını yer altına yapmaktayız. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından ilçelerimizde sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

        AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, "İstişare toplantımızı şehit cenazesine katılacağımızdan kısa tutmak zorunda kaldık. Şemdinli'de düzenlenen hain terör saldırısı sonrası 10 güvenlik görevlimiz ve 8 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Cenab-ı Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen hainlere fırsat vermesin. İnşallah terörsüz huzur içerisinde yaşayacağımız bir ülkemiz olacak" diye konuştu.

        İstişare toplantısı sonrasında Kale Muhtarlar Derneğini de ziyaret eden heyet, Dernek Başkanı Mehmet Ceylan'a başarılar diledi. Dernek Başkanı Mehmet Ceylan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yeni bir dernek olduklarını söyledi. Ceylan, "Kale ilçemizdeki muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın istek ve temennilerini daha iyi dile getirmek amacıyla derneğimizi kurduk" şeklinde konuştu.

        (ZIG-CÖ-Y)

        10.10.2016 15:40:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler