Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Garı'ndaki saldırıda ölenler Eskişehir'de anıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Kaplan

        ESKİŞEHİR (İHA) - Ankara'da 10 Ekim 2015'te meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için patlamanın 1'nci yılında Eskişehir'de anma etkinliği gerçekleştirildi.

        Geçtiğimiz yıl 10 Ekim Cumartesi günü çeşitli emek ve meslek örgütlerinin 'Barış' mitingi çağrısıyla Ankara Garı mevkiinde binlerce kişi toplanmıştı. Bu sırada meydana gelen bombalı saldırı sonucu 101 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 500 kişi de yaralanmıştı. Eskişehir'de patlamanın 1'inci yılında hayatını kaybedenler için anma etkinliği gerçekleştirildi. İsmet İnönü Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezi önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 200 kişi, ellerinde tuttukları afiş ve Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden insanların fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle çeşitli sloganlar attı. Daha sonra saygı duruşunda bulunan grup, hayatını kaybedenlerin toplu fotoğraflarının bulunduğu dövizin önünde mum yakarak, karanfiller bıraktı. Ardından oturma eylemi gerçekleştirdi.

        Yaklaşık 10 dakika süren oturma eylemi sonrası Emek ve Demokrasi Güçleri adına Serkan Demir basın açıklaması yaptı. Demir, Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi ve büyük katliamlarından birisi olan 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden 1 yıl geçtiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin merkezinde, Ankara Garı'nda patlatılan bombalarla kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. 10 Ekim'de Türkiye'nin dört bir yanından sadece barış istemek için kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için 'Savaşa inat, barış hemen şimdi!' demek için geldik. Kadını-erkeği, genci-yaşlısı, ölüme karşı yaşamı savunanlar olarak halaya durmuşken bombaların hedefi olduk. Ülkemizde emeğin haklarının genişletilmesi, özgürlük, barış ve demokrasinin kazanılabilmesi için yürüyecektik. Bu isteğin bedeli, 4 emek ve meslek örgütünün çağrısıyla düzenlenen Emek-Barış ve Demokrasi mitinginde 10 Ekim Cumartesi günü saat 10.04'te 101 canımızın alınması ve birçoğu ağır olmak üzere 500'e yakın arkadaşımızın yaralanması oldu. Saldırganların hedefi oldukça açıktır, hedef emektir. Hedef barıştır. Hedef demokrasidir" ifadelerini kullandı.

        Anma programına CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından topluluk olaysız şekilde dağıldı.

        (MK-Y)

        10.10.2016 20:53:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler