Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis Belediyesi ile Hacettepe Üniversitesinden ortak kütüphane

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Belediyesinin 'Herkes için Kütüphane Projesi' kapsamında Hacettepe Üniversitesi ile ortaklaşa kurduğu kütüphanenin açılışı yapıldı.

        Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran'ın katıldığı açılış programı Toplum Destek Merkezinde gerçekleştirildi. Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, amaçlarının bilgiye, kitaba, eğitime ulaşamayan dezavantajlı insanların buraya katılımını sağlamak olduğunu söyledi. Olan, "Yine belediyemizin başlattığı 'Herkes için kütüphane projesi' var. Bu proje çerçevesinde amacımız bilgiye, kitaba ve eğitime ulaşmayan dezavantajlı gruplar, bu noktada buraya katmak. Burada kitap olsun, eğitim olsun, bilgisayar olsun, internet erişimi olsun imkanları sağlamak. Bunların içerisinde gençlerimiz var, kadınlarımız var, erişkinler var, herkesin kendi yaşadıkları alanda belki bu tür bilgilere ulaşma şansları yok. Burada yaptığımız çalışmalar sonucunda bu tür bilgi kaynağına ulaşmayan insanlarımızın bu bilgi kaynaklarına ulaşması ve faydalanmasıdır. Toplumdaki gelişmelerden haberdar olmaları, kendi bilgi ve becerilerini imkanların artırmalarını hedefliyoruz. Bu çerçevede mevcut bir vakıf var dünya üzerinde. O vakfın Türkiye'deki yürütücüsü olan Hacettepe Üniversitesiyle bir protokol imzaladık" dedi.

        "Projeyi Bill ve Melinda Gates Vakfı yürütüyor"

        Olan, projenin Bill ve Malinda Gates Vakfı tarafından tüm dünyada yürütüldüğünü, Türkiye'de ise Hacettepe Üniversitesinin bu işi üstlendiğini ifade etti. Olan, "Vakıf Bill ve Melinda Gates Vakfıdır. Hacettepe Üniversitesi bu vakfın kanalıyla buradaki kitap olsun, bilgisayar olsun, internet erişimi olsun, destek verecekler kütüphanemize. Bilgilere ulaşmayan insanlarımızın gelip buradaki bilgilerden faydalanması için bir ortam oluşacak. Bizim amacımız sadece burada görülen mekanda değil, hemen hemen mahallelerimizin tümünde hatta TOKİ bölgesinde olmak üzere bir kaç yerde bu çalışmayı yaymaktır. İnsanlarımızı gerçekten dünyadaki bilimsel gelişmelerden haberdar olmasını sağlamaktır amacımız" diye konuştu.

        "Dünyada en az kitap okuyan ülkeyiz"

        Eş Başkan Olan, dünya standartlarına göre Türkiye'nin en az kitap okuyan ülkeler arasında yer aldığını da sözlerine ekleyerek, "Türkiye, dünyada en az kitap okuyan insanların olduğu bir yer. Her birimizin cebinde 2 bin TL'ye yakın telefonlarımız var. Maalesef kitap okuma konusunda bir sigara parası dahi verip bir kitap almıyoruz. Bunu gerçekten geliştirmek zorundayız. Amacımız bu anlamda insanlarımıza bilgi, beceri, bilimselliği geliştirmek, dünyaya bakış açılarını, dünyadaki gelişmelerden haberdar olmalarını sağlamaktır. Gerçekten internetin bu anlamda ne kadar önemli olduğunu, bilginin ne kadar gerekli olduğunu göstermektir. Bu bilgiyi ve bilimselliği insanlarımıza da erişilebileceğine inanıyorum. Bunu yapınca daha sağlıklı ve sağlam bir toplum meydana gelecektir. Amacımız halkımıza bu konuda ne katkı sağlayabiliriz onun çabası içindeyiz. Bu kütüphanenin de birçok bilgiyi insanlara ulaşmasını sağlayacağına inanıyorum. Bu anlamda da bu vakfa ve Hacettepe Üniversitesine de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Eş Başkan Nevin Daşdemir Dağkıran'ın da bir konuşma yapmasının ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

        (VO-MSA-Y)

        11.10.2016 11:24:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler