Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niksar'da tarihi "Leylekli Köprü"yü yine tahrip ettiler

        (Fotoğraflı)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde 3 yıl önce define avcıları tarafından tahrip edilen tarihi Leylekli Köprü (Yılanlı Köprü) yine tahrip edildi.

        Edinilen bilgiye göre, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde gece yarısı kimliği belirsiz maskeli birkaç kişinin bölgeye geldiği ve kameraların görüntü almaması için yönlerini başka tarafa çevirdiği öğrenildi. Sabah saatlerinde ise olay, bölge esnafının durumu görerek polise haber vermesi ile ortaya çıktı. Roma döneminde yapıldığı tahmin edilen köprünün ayağında bulunan kare şeklinde taşlardan biri yerinden sökülerek götürüldü. Yapılan incelemede köprünün ayağında yerden yaklaşık iki metre yükseklikte bulunan kare taşlardan birinin yerinden sökülerek götürüldüğü yerine ise başka bir taşın konulduğu anlaşıldı.

        Öte yandan köprünün ayağından 3 yıl önce yine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından aynı taş sökülmüş ve yere bırakılmıştı. Belediye ekipleri tarafından taş tekrardan yerine konulmuştu.

        Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

        Leylekli Köprü (Yılanlı Köprü)

        Şehir içindeki Çanakçı deresi üzerinde bulunan tek kemer gözlü ve yarım daire şeklindedir. Tarihi bilinmemektedir. Ancak yapı üslubundan Roma veya Bizans döneminde yapıldığı sanılmaktadır. Köprü Osmanlı döneminde kullanılmış ve yapılan eklerle de bugünkü şeklini almıştır. Köprünün kemer kısmının ağzındaki bir kabartmada ağzında yılan tutan bir leylek görülmektedir. Bu nedenle de köprüye Leylekli veya Yılanlı Köprü ismi verilmiştir. Köprü kesme taştan yuvarlak tek gözlü olarak yapılmıştır.

        (SÖZ-SLH-Y)

        11.10.2016 13:41:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler