Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlik merkezi üyesi 160 genç Aksaray'ı gezdi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Dağlı

        KARAMAN (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz projesi kapsamında Karaman Gençlik Merkezi üyesi 160 genç Aksaray'ı gezme fırsatı buldu.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel yönden çevre iller ile kendi il ve ilçelerini yakından tanıması, buralarda yaşayan akranları ile tanışması ve gençler ile diyaloğun arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz" projesinin ikinci etabı Aksaray'a düzenlenen günü birlik gezi ile başladı.

        Gençlik Merkezi liderleri tarafından koordine edilen gezi programı kapsamında 160 kişilik öğrenci grubu Aksaray ilinin tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı buldu. Hafta sonu erkek ve bayan gruplarının farklı günlerde gezdiği programda gençler Somuncu Baba Türbesi, Ulu Cami-Eğri Minare, Kültür Evi, Zinciriye Medresesi, Müze, Ihlara Vadisi ve Güzelyurt gibi tarihi ve kültürel zenginlikleri görme fırsatı buldular. Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz projesinin ikinci dönemi gezileri başladığı için memnuniyetlerini dile getiren gençler, geziler sayesinde kitaplarda okudukları tarihi ve kültürel mekanları bire bir görme fırsatı yakaladıklarını ve bu mekanlar hakkında bilgileri yerinde öğrenme fırsatı bulduklarını dile getirdiler. Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz proje başvurularının devam ettiğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şahabettin Gezen," Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projemizin ikinci dönemi ilimiz gençlerimizden yoğun talep görmektedir. Başvuruları devam eden projemizde yer almak isteyen gençlerimiz sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden başvurular bölümünden kayıtlarını yapabilirler. Proje başvuruları 30 Kasım 2016 tarihine kadar devam edecek" dedi.

        (MD-AH-Y)

        11.10.2016 14:09:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler