Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silvan Belediyesi Aşure dağıttı.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Yusuf Batı

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi Muharrem ayı vesilesi ile öğlen namazından sonra vatandaşlara aşure dağıttı.

        İçişleri Bakanlığı tarafından PKK-KCK'ya yardım ve destek vermekten haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında Silvan Belediyesi'ne görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük, belediye personelleri aracılığı ile vatandaşlara Aşure dağıttı. Selahaddini Eyyubi Camii'nde öğle namazı sonrası belediye personelleri tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı. Kaymakam Murat Kütük, "Muharrem ayı Müslümanlar için çok önemli bir aydır. Muharrem'de Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin şehit edilmiştir. Kerbela olayı çok vahim bir hadisedir. Aşure günü bir birlikteliğin sembolüdür. Muharrem ayı tarih boyunca insanlık için dönüm noktaları sayılabilecek önemli olayların yer aldığı bir aydır. Bundan dolayı gerek İslam'da gerekse İslam öncesi muharrem ayına ayrı bir önem verilmiştir. Ayrıca bu ayın ilçemiz için bereket, huzur ve barış olmasını temenni ederim. Belediye olarak böyle özel günlerde daima vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

        (YB-AKK-Y)

        11.10.2016 15:39:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler