Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çorum Belediyesi'nden En Güzel Aşure Yarışması

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        ÇORUM (İHA) - Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri tarafından Muharrem ayı vesilesiyle düzenlendi.

        Buhara Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışma İl Vaizi Fatmanur Erdem'in aşurenin önemini anlattığı konferansla başlattı. Konferansın ardından yarışmaya geçildi. Bu yıl 4'cüsü gerçekleştirilen ve 32 aşurenin katıldığı yarışmada, birincilik ödülüne 'Dua Aşuresi' ile Sema Demir, ikincilik ödülüne 'Bereketin Adı' aşuresi ile Fatma Abukan, üçüncülük ödülüne Gülay Benli ve jüri özel ödülüne 'Altın Çilekli Aşure' ile Hacer Tilkici layık görüldü.

        Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, aşurenin kültürümüzdeki öneminden bahsederek, yarışmaya katılan tüm kadınların çok güzel aşureler yaptıklarını söyledi.

        Çorumlu kadınların çok güzel işler yaptığını dile getiren Hatice Külcü, "Uzun bir dönem sizlerle beraber olamadık ama sürekli olan biteni takip ettim. Çok güzel işler yapıyorsunuz. Bu yarışma da bunu gösteriyor. Kötü bir yaz dönemi geçirdik. Yakın zamanda şehitlerimiz oldu. Çorum'dan da şehitlerimiz oldu. 15 Temmuz gibi kötü bir geceyi geride bıraktık. Bütün bu sıkıntıların üstesinden milli irade ve milli benliğimiz sayesinde geldik. Allah bu birlik ve beraberliğimizi her daim baki kılsın." diye konuştu.

        Ödül töreni sonrasında, bütün katılımcılara aşure ikram edildi.

        (MMY-BÖ)

        11.10.2016 18:09:34 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler