Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinburnu'nda, Aşure ve Matem-i Muharrem programı

        - Kerbela şehitleri düzenlenen programla anıldı

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Zeytinburnu'nda düzenlenen Matem-i Muharrem programında sahne alan Ubeydullah Sezikli ve grubu, mersiyeler ve ilahiler okudu. Gecede vatandaşlara aşure ikram edildi.

        Zeytinburnu Belediyesi Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Matem-i Muharrem programı düzenledi. Hazreti Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programında Ubeydullah Sezikli ve grubu sahne aldı. Vatandaşların katılım gösterdiği programda mersiye ve ilahiler okundu. Program sonunda ise vatandaşlara aşure dağıtıldı.

        "Müslümanım deyip kafa kesiyorlar"

        Konser arasında kısa bir konuşma yapan Ubeydullah Sezikli, "Bu gücün üzerine Hz. Hüseyin'in dik duruşu ve gidişi var. Hz. Hüseyin burada bize bir şey öğretiyor, dik durmayı. Müslümansan ve söz vermişsen, 20 bin kişi sana gel demişse diyor gideriz. Ama karşıdaki Yezidler ki bunlar hiçbir zaman bitmeyecek. Bu Yezidler ellerini havaya kaldırıp 'biz peygamber torunuyuz ve onun neslinden gidiyoruz' diyen bir Hz. Hüseyin'i dinlemeyecekler. Çünkü onlar hiçbir şeyi dinlemediler. Bugün de dinlemiyorlar. Ben Müslümanım deyip kafa kesiyorlar. Yezidler hiç bitmeyip kıyamete kadar devam edecek. Ama gönül ister ki Hüseyinler de bitmesin, kıyamete kadar sürüp Yezidlerden çok olsun" ifadelerini kullandı.

        Düzenlenen konserin ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

        (HB-HB-SO-Y)

        12.10.2016 08:30:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler