Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Şeref Kazcıoğlu, 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Kütahya'yı temsil etti

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, 9. Ticaret ve Sanayi Şurasında Kütahya'yı temsilen kürsüye çıktı.

        9. Ticaret ve Sanayi Şurasındaki konuşmasına,"Başbakanım evimize hoş geldiniz" diyerek başlayan Başkan Şeref Kazcıoğlu,"Başbakanım, üç dakikalık süre ile Kütahya'mızın üç önemli problemini anlatmaya çalışacağım. Bunlardan birincisi ulaşım, ikincisi termal kaynaklarımız ve madenlerimiz, üçüncüsü ise organize sanayi bölgemiz. Başbakanım, ulaşım sizin işiniz bununla ilgili Ulaştırma Bakanı iken bize verilmiş bir sözünüz vardı, O anımızı hatırlatmak istiyorum. Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu, 2011 Simav depreminde bizi ziyarete geldiğinde tabi bütün Simav halkı hemen "ne olacak bizim yollarımız" diye sordu. Başkanımda,"bu konuyu Bakanımıza soralım" diyerek sizi telefonla aradı. Sizde bize,"geçmiş olsun" dileklerinden sonra iki söz verdiniz, "birincisi Simav'ın yolları en kısa zamanda yapılacak, Simav'lılara hayırlı olsun" dediniz. İkincisi ise "ilk fırsatta Simav'a geleceğim" demiştiniz. Her ikisi de gerçekleşmedi Başbakanım. Bizim sizden isteğimiz Kütahya-Balıkesir yolunun bir an evvel bitirilmesi. Abide'den başlayıp Simav üzerinden Sındırgı'ya uzanan yolun yatırım programına alınması. Tavşanlı-Simav arasındaki yol ihale yapılmasına rağmen bir türlü ilerlemiyor, bu yolun bir an önce hızlandırılmasını istiyoruz" dedi.

        Konuşmasında termal kaynaklarla ilgili sorunlardan da bahseden Kazcıoğlu,"Başbakanım Simav termal kaynak bakımından Kütahya'mızın en güçlü yerlerinden biri ama biz o konuda hamamcılıktan ileri gidemedik. Biz bu kaynaklarımızdan enerji üretmek, sağlık turizminde yerimizi almak, Simav'da yapılan sıcak sulu seranın organize sera alanları olarak genişletilmesini ve Kütahya'mızın termal turizm konusunda 6. bölge desteklerinden yararlanmasını istiyoruz. Kütahya'mızda çıkan bor madenlerinin işleme tesislerinin kurularak katma değerinin ilimizde kalmasını istiyoruz. Diğer taraftan Kütahya ve Tavşanlı'daki organize sanayi alanları belli doluluğa ulaştı. Bunların genişlemesi lazım merkezdeki üçüncü organize sanayi bölgesi ise ot parası yüzünden bekliyor. Bunun bir an evvel halledilip artık İstanbul ve Bursa otomotiv üreticilerini buraya çekmek istiyoruz. Özel sektör yatırımlarındaki faiz ve kur farkının gider yazılabilmesini istiyoruz. Meslek liseleri konusu ülkemiz içler acısı sanayiye nitelikli ara eleman bulmakta bütün sanayici arkadaşlarınız zorlanıyor. Bu konuya da el atarsanız sevineceğiz. Başbakanım dokuzuncu ticaret ve sanayi şuramız vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.(EFE)

        12.10.2016 12:00:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler