Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siverek'te 5 bin kişiye aşure dağıtıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Cuma Sarı

        Kamera : Cuma Sarı

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aşure günü etkinliği kapsamında 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

        Siverek Belediye Başkanlığınca her yıl düzenlenen geleneksel aşure günü etkinliği kapsamında dört farklı noktada açılan stantlarda aralarında esnaflarında bulunduğu beş bin kişiye aşure ikramında bulunuldu.

        Cumhuriyet Caddesindeki Ağaçhan Parkında düzenlenen etkinliğe aralarında bayanlarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

        Etkinliğin geleneksel hale getirildiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, "Özelikle tüm halkımızın hicri yılbaşını kutluyorum. Aşure etkinliği ile ilgili bu yılın özel bir anlamı var. Aşure Kerbela olayı dediğimiz tarihte çok aziz hatıraları bulunan şehitlerimizin anıldığı bir gün. Bu arada 15 Temmuz olayları ile birlikte ülkemizin yaşadığı bu zor süreç henüz bitmiş değil. Aşure vesilesiyle bir kez daha 15 Temmuz şahitlerimizi de buradan yâd ediyoruz. Tüm halkımızın aşure gününü tebrik ediyorum, hicri yılbaşlarını da kutluyorum. İnşallah bundan sonraki süreç kardeşlik, birlik ve huzur anlamında ülkemize, dünyaya bu vesileyle daha güzel günler getirir diyorum" dedi.

        (CS-BRN-Y)

        12.10.2016 13:31:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler