Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ereğli'de Yunus Emre Parkının çehresi değişiyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi, Yunus Emre Parkının çevresinde yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

        Şehrin en eski ve en büyük parkından birisi olan Yunus Emre Parkında değişim sürecinin başladığını ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yapılacak çalışmaların ardından Yunus Emre Meydanının modern bir çehreye kavuşacağını söyledi. Parkların kent yaşamında çok önemli roller üstlendiğine dikkat çeken Başkan Özgüven, "Şehrimizin en eski ve en büyük parkı olarak bilinen Yunus Emre Parkı vatandaşlarımızın dinlendikleri, nefes aldıkları önemli bir işlevi uzun yıllardır yerine getiriyor. Zaman zaman park içerisinde yapılan değişiklikler ile bu işleve değer katıldığını görüyoruz. Ancak parkın önünün açılması, vatandaşla parkın bütünleşmesini sağlayacak önemli adımların atılmadığını da tespit ettik. Tespitlerimiz doğrultusunda Yunus Emre Parkını yeniden dizayn etmek için çalışmalarımıza ivedilik kazandırarak yepyeni bir görünüme kavuşturmak hedefindeyiz. Bu doğrultuda parkın etrafındaki seyyar esnaflar başta olmak üzere park içerisine yerleşmiş ve işgal etmiş satıcıları artık parklarda konuşlandırmayacağız. Bu alanları aydınlatması ve yeşil dokusuyla cadde ile bütünleştirip halkımızın hizmetine sunacağız. Yerleştirdiğimiz 7 adet yüksek tip çift aydınlatma ledli armatörün yanında 6 adet dekoratif ledli çim aydınlatma lambası ile farklı renk deseninin yansımasını sağlayacağımız Yunus Emre Parkı şehrimize ayrı bir güzellik katacak" dedi.

        Başkan Özgüven, Yunus Emre Kavşağından Kıbrıs Caddesi istikametine gidilen yol güzergahında trafiği rahatlatacak genişletme çalışmalarının da yapıldığına dikkat çekerek, Yunus Emre Parkının yeni görünümünün Ereğli'nin aynası olacağını sözlerine ekledi.

        (İHA-AH-Y)

        12.10.2016 17:16:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler