Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartal'da Matem-i Muharrem etkinliği

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi ve Cemevi Vakfı işbirliğiyle, Muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla Kerbela şehitleri ve Hz. Hüseyin'i anma etkinliği düzenlendi.

        Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen Matem-i Muharrem etkinliğine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Cemevi dedesi Mustafa Düzgün, Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Cezmi Bayram, Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları sempozyumunda yer alan akademisyenler, Kartal Belediyesi meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreninde sahneye çıkan Hakkı Şimşek, Erdal Erzincanlı ve Can Şahin'in okuduğu olduğu mersiyeler sırasında vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

        "Uyanık olalım, bilgili olalım, tuzağa düşmeyelim"

        Etkinlikte konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Allah'tan tuttuğunuz orucun, tuttuğunuz yasın kabulünü diliyorum. Biliyorsunuz cenazelerde alkış tutuluyor. Bu ne anlama geliyor çok bilmiyorum; ama bir refleks oluştu yasta alkış olmaz ama cenazeyle birleştirirsek çok da garip durmuyor. Yadırgamamak lazım. Sizlerle bir şeyi paylaşmak istiyorum Avrupa Alevi Bektaşileri, Anadolu'daki Alevi Bektaşileri, Orta Asya'dan gelip de hakiki İslamı yaşayan insanları yani Hacı Bektaş-ı Veli'nin yolunda gidenleri bu coğrafyada azınlık olarak görmek istedi. İçinde bulunduğum iki tane kurumun bu oyuna gelmediğini gördüm, bunlardan birisi Kartal Cemevi Vakfı'dır, bir diğeri de Hacıbektaş Belediyesi ve belediye başkanıdır. Oyunlara gelmememiz lazım. Biz Orta Asya'dan Hoca Ahmet Yesevi'nin öğretileri ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin pekiştirdiği fikirlerle Anadolu'ya geldik. Osmanlı'yı kuranlar Bektaşilerdir. 2. Mahmut'a kadar yeniçeri ocağı, bir Bektaşi ocağıydı. Dolayısıyla biz bu topraklarda nasıl azınlık oluruz diye kendi kendimize sorup emperyalistlerin oyununa düşmememiz gerekir" dedi.

        "Bu ateşin içinde biz de varız"

        Başkan Altunok Öz, Burada bu ülkenin hem asli unsurlarıyız hem de çimentolarıyız dememiz lazım. Sizlere bir tiyatronun perdelerini söyleyeceğim. Ortadoğu'da şu anda hiç duyuyor musunuz PYD ile IŞİD'in savaştığını, kavga ettiğini? Çünkü ikisi de Amerikan mamulü, biri alan boşaltıyor oradaki Arapları, Türkmenleri, Ezidileri, herhangi bir unsuru alandan temizliyor, oradan çıkıyor ve bir başka unsur oraya giriyor. Dün toplantıda söyledim, bugün tekrarlıyorum emperyalist güçler başta Amerika olmak üzere enerji kaynaklarını kontrol edebilmek, artı güvence altına almak için Ortadoğu'da suni devletler kurma çabasında. Bu oyuna gelmememiz lazım. Bu topraklara ayak basışımız olarak 1071 Malazgirt gösterilir, oysa Horasan erenleri çok daha önce gelmiştir bu topraklara. Bu topraklarda Asurlar, Etiler, Hititler vardı, bizden önce medeniyet kuranlar vardı. Biz boş bir alana gelmedik o insanlarla kaynaştık, aynı Kürtlerle kaynaştığımız gibi. Bizim ne farkımız vardı? Farkımız şu; 1800'lü yıllardan sonra Osmanlı topraklarında petrol kuyuları çıkmaya başlayınca ki 123 kuyu tespit edildi, bunlardan sadece 17 tanesi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde. O kuyuların sahibi olabilmek ve maliyeti 10 dolar olan Musul'daki, Kerkük'teki petrolü, çünkü Norveç'te 80, 85 dolara maliyeti keza Amerika'da da öyle; ama Musul ve Kerkük'teki petrolü çıkartma maliyeti sadece 10 dolar. Hem ucuz çıkartacakları hem de yüksek oranda var olan petrole sahip olmak için bölgemizde sorun çıkartıyorlar" diye konuştu.

        "Bu ateşin içinde biz de varız" diyen Başkan Altınok, "Hepimiz dikkatli ve uyanık olmalıyız. Dikkat ederseniz biz birbirimizi vuruyoruz. Irak'ta 1 milyon insan öldü, Saddam'da nükleer silah var diye, Irak'a girdiler, insanlar öldü. Ondan sonra dediler ki nükleer silah yokmuş biz yanlış söyledik bunu oraya girmek için yaptılar. Peki, 1 milyon insan kimdi, bunlar Müslüman'dı. Bizi birbirimize öldürtüyorlar, ondan sonra istediklerini yapıyorlar. İsmail Başkan'ın dediği gibi kan dökülen her yer Kerbela'dır. Bunu böyle bilelim, uyanık olalım, bilgili olalım tuzağa düşmeyelim. Yasınızın tekrar Allah nezdinde kabulünü diliyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

        "Bugün kan dökülen her yer Kerbela'dır"

        Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı ise Kerbela şehitlerini, Hz. Hüseyin'i anma etkinliğine katıldığı ve vakfa yapmış olduğu yardım ve desteklerinden dolayı ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e teşekkür etti. Saçlı, Kerbela'nın, 681 yılında yaşanan ve biten bir olay olmadığını, haksızlığa karşı durulması gerektiğini ifade ederek, "Haksızlığa karşı durmazsanız, onurunuzu ve şerefinizi de kaybedersiniz. Kerbela, 681 yılında yaşanan ve biten bir olay değildir. Bugün Muharrem ayının 10'uncu günü. İmam Hüseyin, 72 halkıyla Kerbela'da katledildi. İmam Hüseyin, bir simge oldu. Acının, gözyaşının, mazlumun bir tarafı oldu. İyilikten ve mazlumdan söz ederken, İmam Hüseyin aklımıza gelir. Her dönemin bir yezidi mutlaka vardır. Önemli olan bu yezidlere karşı İmam Hüseyin olmaktır. Bugün kan dökülen her yer Kerbela'dır" ifadelerini kaydetti.

        Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Cemevi dedesi Mustafa Düzgün ve zakirlere okumuş oldukları mersiye ve duaların ardından çiçek takdim etti.

        (HB-MK-Y)

        12.10.2016 17:24:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler