Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mahalle camileri için ilk kazma vuruldu

        ANKARA (İHA) - Mamak Belediyesi tarafından bir süre önce projelendirilen mahalle camileri için çalışmalar başladı.

        Camiler Hürel, Çağlayan, Kıbrıs ve Kartaltepe Mahallelerinde Selçuklu mimarisi ile inşa ediliyor. Mahalle camilerinde Selçuklu mimarisinin en belirgin özelliği olan ahşap ve taş işçiliği en güzel şekilde uygulanacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İlk kazmaların vurulduğu mahalle camileri en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen camilerimizin tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Çalışmaları başlayan mahalle camileri haricinde yeni bir mahalle camisi de Yeni Bayındır'a geliyor. Caminin projesi Mamak Belediyesi tarafından hazırlandı. Vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılanan mahalle camileri en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak. Kıbrıs Mahallesi'nde inşa edilecek bin 141 metrekarelik cami 580 kişiye; Hürel Mahallesi'ndeki 755 metrekarelik inşaat alanına sahip cami 470 kişiye hizmet verecek. Mahalle camilerinde Kur'an kursu ve lojman da bulunacak. Mahalle camisi yapılan bir diğer mahalle de Kartaltepe Mahallesi. 755 metrekare inşaat alanına sahip olanacak ve 446 kişiye hizmet verecek cami içerisinde ayrıca Kur'an kursu ve 80 kişilik çok amaçlı salon da bulunacak. Çağlayan Mahallesi'nde inşa edilen mahalle camisi ise 605 metrekare inşaat alanına sahip ve toplam 237 kişiye hizmet verebilecek.

        (BC-CC-Y)

        13.10.2016 11:03:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler