Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soma'nın beklediği hizmetler faaliyete geçiyor

        - 300 Yataklı Soma Devlet Hastanesi ile Çevre Yolunun kasım ayı sonunda hizmete girmesi bekleniyor

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Sarıpınar

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Soma ilçesinde çalışmaları devam eden 300 yataklı Devlet Hastanesi ve Soma Çevre yolunun kasım ayı sonunda hizmete açılacağı öğrenildi.

        Bölgenin en kapsamlı ve donanımlı hastanesi olarak Soma'da hizmete açılacak olan 300 yataklı Soma Devlet Hastanesi için geri sayım başladı. Devir işleminin gerçekleştirildiği Soma Devlet Hastanesinin ve devam eden çevre yolunun kasım ayı sonunda açılacağı kaydedildi.

        AK Parti ilçe Başkanı Şeref Kavruk, ilçe teşkilatı yöneticileriyle birlikte Soma Devlet Hastanesi Başhekimi İlker Çokboz'u makamında ziyaret etti. Hastane yöneticilerinin de katıldığı ziyarette yeni hastanenin son durumu hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Başhekim Çokboz, Soma Devlet Hastanesi'nin tesliminin yönetime şerhli olarak yapıldığını söyledi. Çokboz, "Soma Devlet Hastanesi mevcut hastanemizden çok daha büyük bir alanda hizmet verecek. Bölge hastanesi konumundaki yeni hastanede fiziki ve donanımsal eksiklikler tamamlanmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz günlerde hasta yataklarımız gelmeye başladı. En kısa sürede gerekli eksiklikleri tamamlayarak Soma halkının hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

        Kasım ayında faaliyete geçecek

        AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk da yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini kaydederek, "Yakında yeni Devlet Hastanemiz Soma halkının hizmetine girecek. Tahmini olarak kasım ayı sonuna doğru hastanedeki eksikliklerin tamamlanarak faaliyete geçmesini bekliyoruz" diye konuştu.

        Çevre yolu devam ediyor

        Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yol çalışmalarının AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını kaydeden Kavruk, Soma Çevre yolu çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Yüklenici firma şu anda sorunlu bölge olarak nitelendirdiğimiz Savaştepe yol çatında kavşak ve köprü çalışmalarını yapıyor. Buradaki çalışmalar tamamlandığında çevre yolumuz konusundaki çalışmalar daha süratli ilerleyecek. Şu an itibari ile yol çalışmalarımızın da kasım ayı sonlarına doğru tamamlanmasını umut ediyoruz."

        (YS-SC)

        13.10.2016 12:56:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler