Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dişli'den McCarthy'e teşekkür

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Adapazarı Belediyesi'nin düzenlediği "Ermeni Meselesi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan ABD'li Prof.Dr. Justin McCarthy, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'yi ziyaret etti.

        Başkan Dişli'yi, eşi Caroline McCarthy ile ziyaret eden ABD'li Prof.Dr. McCarthy'e, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Arif Bilgin eşlik etti. Ziyarette Başkan Dişli'nin eşi Fatma Dişli de hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Dişli, "Uzmanlık alanları arasında Balkanlar, Osmanlı ve Ortadoğu tarihi bulunan Mccarthy'nin, Ermeni Meselesi konusunda gerçekleri hiç çekinmeden her yerde cesurca dile getirdiği için tebrik ediyoruz. Kendisi bir Amerikalı ama Ermeni Meselesi konusunda Osmanlı'ya yapılanları tüm şeffaflığıyla dile getirmekten çekinmiyor. Belki de bu konuda kendi ülkesinde çok zorluklar yaşıyor, tepki alıyor ama o doğru bildiklerini anlatmaktan vaz geçmiyor. Kendisine konferansımıza katıldığı ve Osmanlı'nın yaşadıklarını tüm gerçekliğiyle anlattığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

        Başkan Dişli ve Eşi Fatma Dişli, ziyaret sonunda günün anısına McCarthy çiftine Adapazarı'nın yöresel ürünlerinden oluşan bir sepet hediye ile Osmanlı figürü desenli ibrik hediye etti. Justin McCarthy de Başkan Dişli'ye bu güne kadar yazdığı tarih kitaplarından hediye etti.

        (BB)

        13.10.2016 16:00:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler