Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özlüce Kültürevi kaderine terk edildi

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne devredilen Özlüce Kültürevi, kaderine terk edildi.

        Tarihi Kentler Birliği'nden 2006 yılında Nilüfer Belediyesi'ne ödül kazandıran tarihi yapı Özlüce Kültürevi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün açtığı davanın sonucunda gelinen süreçte şimdi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Geçmişte hem kilise hem de cami olarak kullanılan tarihi bina, metruk bir haldeyken Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca onaylanan proje kapsamında Nilüfer Belediyesi tarafından restore edildi ve Özlüce Kültürevi olarak hizmete açıldı. Ancak daha sonraki süreçte açılan dava sonucu bina Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçti. Restora edilerek kente kazandırılan Özlüce Kültürevi bu süreçte kullanılmayınca ilgisizlikten yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bölgede ayakta kalmış az sayıdaki tarihi yapıdan biri olan Özlüce Kültürevi'nin içinde bulunduğu durum çevre sakinlerinin tepkisine yol açıyor.

        Atıl bir halde bırakılan Özlüce Kültürevi'nin durumuna dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, binada yeni çatlakların tespit edildiğini belirtti. Belediye ekiplerinin restorasyon aşamasında bu çatlakların nereden geldiğiyle ilgili çalışmalar yaptığını kaydeden Başkan Bozbey, "Özlüce Kültürevi'nin bazı bölümlerinde derin çatlaklar mevcut. Göz göre göre bu binanın çökmesini istemiyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunduk ve meclisten yetki alarak binanın belediyeye tahsis edilmesini talep ettik. Vakıflar Bölge Müdürlüğü de dava temyiz aşamasında olduğu için talebimizi reddetti ve bina kaderine terk edildi" dedi.

        Binanın yapılacak müdahalelerle uzun yıllar hizmet verebilir duruma gelebileceğini kaydeden Başkan Bozbey, kendilerine onarımla ilgili izin verilmediği gibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün de bir şey yapmadığının altını çizdi. Bozbey, "Gözümüzün önünde duran tarihi yapı günden güne çürüyor" dedi.

        Amaçlarının tarihi bir alanın korunması olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, "Binanın tapusu onlarda kalsın. 'Biz tadilatını yaparak kullanalım' talebinde bulunduk fakat bizim bu talebimizi de reddettiler. Özlüce Kültürevi'ne bir an önce müdahale edilmesi gerekir" diye konuştu.

        Özlüce Mahallesi Muhtarı Hasan Çakır da 19. yüzyıldan bu güne kadar mahallenin meydanında yer alan tarihi yapının kaderine terk edilmemesi gerektiğini söyledi. Çakır, Özlüce Kültürevi'nin gerekli tadilatların yapılarak kapılarını yeniden açmasını istedi.

        (AÇ)

        13.10.2016 17:34:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler