Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Motosikletle okula gitmeye çalışıyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Uçmaz

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Karaömerler köyündeki Necibe Samanoğlu (18), taşımalı eğitime geçilemediği için her sabah motosikletle okula gitmek zorunda kalıyor.

        2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlangıcından bu yana her sabah baba Nail Samanoğlu motosiklet üstünde yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki dağ köylerinden kızı Necibe Samanoğlu'nu okula taşıyor.

        Hem mülki hem de idari amirlerle görüşen baba Nail Samanoğlu yaptığı açıklamada, "Okulların açılmasından bu yana her sabah serinliğinde kızımı motosikletle okula taşıyorum. Yetkililerle görüştüm ihale süreci için bekle dediler. Okullar açılalı kaç hafta oldu hala çözüm bulamadılar. Kış aylarında sabah serin oluyor. Zorluk çekiyoruz dedim. Tek çareyi basın mensuplarına gitmekte buldum. Buradan Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan'a sesleniyorum. Kızım ile beraber Karaömerler köyünde Suat Altan, Hüsamettin Tez, Saadettin Şahin olmak üzere 4 öğrenci aynı çileyi çekiyor. Bir türlü meseleyi halledemediler. Vekilimiz Bülent Turan'dan ricam talimatı versin. Bu kriz çözülsün. Kış günlerinde çocuklarımız rahatlıkla okula gitsinler. Bizlerde işimizden gücümüzden oluyoruz. Tek çare olarak Bülent Turan'a sesleniyoruz. Başka sesimizi duyurabileceğimiz kimsemiz kalmadı" dedi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ihalesi tamamlanan sözleşmenin yarın imzalanacağı belirtildi. Ayrıca, Karaömerler köyündeki 4 öğrencinin 17 Ekim pazartesi gününden itibaren taşımalı eğitim uygulamasından faydalanacağı bilgisi verildi.

        (UYC-ÖK-Y)

        13.10.2016 17:45:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler