Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıkamış'ta köy okullarının bilgisayarları yenilendi

        (Fotoğraflı)

        KARS (İHA) - Sarıkamış'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda kullanılmayan masa üstü bilgisayarlar teknik destekle yenileniyor.

        İlçeye bağlı köy okullarında bulunan masa üstü arızalı ve kullanılmayan bilgisayarlar, ilçe merkezindeki Gazipaşa İlkokulunda toplandı. Burada bilgisayar tamircileri tarafından ayıklanan elektronik parçalarla 50 bilgisayar çalışır duruma getirildi.

        İlçe Milli Müdürü Atakan Karabağ, köy okullarında kullanılmayan masa üstü bilgisayarların hurdaya ayrılmadan bir kısmını yenileyerek kullanılır hale getirdiklerini belirtti.

        Karabağ, bilgisayarların kasaları içindeki elektronik malzemelerin ölçümleri yapılmak suretiyle sağlam parçaları kullanma imkanı bulduklarını söyledi.

        Atakan Karabağ, "Burada amacımız israfı önlemek. Bilgisayarların sağlam parçalarını ayıkladıktan sonra bunları yeniden kasalarına monte ettiriyoruz. Ekran kart, klavye monitör gibi bütün parçalar bilgisayar tamircileri tarafından elden geçiriliyor. Daha sonra test edildikten sonra okullarımıza gönderiyoruz. Şuan itibarıyla 50 bilgisayar hazır duruma getirildi" dedi.

        (IÇ-AA-Y)

        14.10.2016 07:52:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler