Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pursaklar, Milli Şair Akif'in memleketi İpek Belediyesi ile kardeş oluyor

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ata yurdu olan Kosova'nın İpek şehrini ziyaret ederek, İpek Belediyesi ile kardeş şehir ön protokolü imzaladı.

        "Pursaklar'dan Balkanlara Gönül Köprüsü" sloganı ile Kosova'nın İpek şehrine çalışma ziyaretinde bulunan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin birikimini gönül coğrafyası olan Balkanlara taşıdı. Ziyaret kapsamında İpek Belediye Başkanı Gazmend Mejzini ile bir araya gelen Başkan Çetin, Pursaklar Belediyesi ile İpek Belediyesi arasında kardeş şehir ön protokolü imzaladı. İmza töreninde konuşan Çetin, "Bu ziyaretimiz ve imzaladığımız iyi niyet protokolü, ikili diyaloglarımızı geliştirip, birikimlerimizi paylaşarak şehirlerimize katkı sunacaktır. Karşılıklı atılan bu adımlar hem ülkeler arasında hem de yerel yönetimler arasında önemli dostluklara, önemli işbirliklerine katkı sağlayacaktır" dedi.

        Başkan Çetin öncülüğündeki heyeti ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirten İpek Belediye Başkanı Gazmend Mejzini ise, "Bu ziyaret ve atılan adım bizleri çok mutlu etmiştir. Sayın Başkan ve heyetine teşekkür ediyoruz. Türk halkına selamlarımızı iletiyoruz" diyerek memnuniyetlerini ifade etti.

        (SLCK-CC-Y)

        14.10.2016 10:20:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler