Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sedir tohumları toprakla buluşmaya hazırlanıyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'de ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında toplanan milyonlarca sedir kozalağı, toprakla buluşmaya hazır hale getiriliyor.

        Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, sedir kozalağı toplanılan Arslanköy Orman İşletme Şefliğini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Yılmaz, "Sedir kozalakları orman köylülerimize, yeni tesis edeceğimiz ağaçlandırma ve rehabilitasyon sahalarına ekilmek üzere toplattırılmaktadır. Toplanılan bu kozalaklar serildikten sonra sulanmakta ve karpellerinden ayrıldıktan sonra çuvallanıp sahalara ekilmektedir. Böylelikle hem ülkemiz ağaçlandırılmakta hem de orman köylülerimize istihdam sağlanmaktadır" dedi.

        Karpelli sedir ekiminin, ülkemizde ilk defa 1984 yılında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Anamur Orman İşletmesi tarafından Armut Kırı mevkiinde 300 hektarlık alanda başlatıldığı ve çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

        (HSK-Y)

        14.10.2016 10:42:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler