Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akgün, Muharrem Ayı'nın son orucunu vatandaşlarla açtı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Muharrem ayının 12'nci gününde son matem orucunun lokmasını Büyükçekmece Cemevinde vatandaşlarla paylaştı.

        Kerbela katliamının 1336'ncı yıl dönümünde şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 Ehl-i Beyt'in rahmet ve hüzünle yad edildiği programda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "İslam, barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dinidir. Muharrem ayının 12'nci gününde son matem orucunun lokmasını Büyükçekmece Cemevinde canlarla paylaştık" dedi.

        "Bir olalım, iri olalım, diri olalım"

        Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözünü tuttukça bu vatan bölünmez, Cumhuriyet yıkılmaz diyen Başkan Akgün, "Çok değerli canlar, Muharrem ayının 12. gününde, matem orucunun son gününde şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 Ehl-i Beyt'i canı rahmet ve hüzünle anıyoruz. Kerbela Katliamı'nın 1336. yıl dönümündeyiz. Hak, Muhammed, Ali aşkına bu lokmanın kabul olmasını, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum"

        Barış, kardeşlik, hoşgörü

        En çok ihtiyaç duyduğumuz barış, kardeşlik, hoşgörünün tüm İslam aleminde hakim olmasını diliyorum diyen Başkan Akgün, "Acıların kardeşliğe vesile olmasını, kardeşin kardeşi öldürmediği, akan kanların durduğu, insanın insana kıymadığı güzel günlerde daha mutlu günlerde daha nice lokmalarda buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

        Son matem orucuna Başkan Akgün'ün yanı sıra belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da eşlik etti.

        (HB-SÜ-Y)

        14.10.2016 12:54:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler