Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartal'daki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

        - Başkan Öz: "Kentsel dönüşümün en iyisiyiz"

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Başa

        İSTANBUL (İHA) - Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Emre Sitesi'nin yıkımına başlandı. Yıkım törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Biz kentsel dönüşümün en iyisiyiz çünkü halka yakınız, halka doğru şeyler söylüyoruz" dedi.

        Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm Müdürlüğü tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dört blok 40 daireden oluşan Emre Sitesi'nin yıkımına başlandı. Yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, site sakinleri ve projeyi gerçekleştirecek olan şirket yetkilileri katıldı. İlçede depreme dayanıklı olmayan konutların tespit edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmaları ile afetlere dayanıklı konutların yapılması hedefleniyor. Yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, ilçedeki konutların kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çekti.

        "Boş alanda kentsel dönüşüm yapmadık"

        Kentsel dönüşüme önem verdiklerini belirten Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Kentsel dönüşümde bir numarayız niye, 35 bin 460 yani 36 bin her aile üç kişiyse 12 bin daireyi yıkmışız. Biz boş alanda kentsel dönüşüm yapmadık, bu rakamın içinde bu yok. Devlet nedir, devletin asli görevi insanları 6300 sayılı kanunda olduğu gibi deprem olduktan sonra, insanlar öldükten sonra insanlara müdahale etme, önce et. Devlet, devlete ait arazileri halka sunabiliyorsa devlettir. Biz kentsel dönüşümün en iyisiyiz çünkü halka yakınız, halka doğru şeyler söylüyoruz. Tasarım Araştırma Katılım ile belediyenin ar-gesini oluşturduk" diye konuştu.

        "Her şeyin iyisini yapan bir ekibe sahibiz"

        Halk ile görüşerek onların isteklerine uygun projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Öz, "Çalıştığımız insan kalitesiyle, her şeyin iyisini yapan bir ekibe sahibiz. Biz en iyiyiz diyoruz çünkü 2009 yılından beri muhtarlarla aylık toplantı yapıp mahallelerden geri dönüşüm alıyoruz. Yani katılımcı belediyecilikte en iyi biziz. Bizim bağlı olduğumuz teşkilatın mahalle başkanları ile aylık toplantıları yapıyoruz. Biz en iyiyiz çünkü projelerimizi örneğin Ceviz Meydanı'nı mahallelerle konuşarak, burada böyle bir projemiz var ne istiyorsunuz diyerek, hangi fonksiyonları istiyorsunuz diyerek halka soruyoruz. Halktan gelen isteklerle projeler geliştiriyoruz. Halkla iç içeyiz, kimse yıkamaz bunu, hiç kimsenin yıkması mümkün değildir. Kentsel dönüşümde iyiyiz, peki başka gururla söyleyebilirim her şeyde iyiyiz" dedi.

        (MB-EY-Y)

        14.10.2016 14:59:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler