Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        7 Aralık Üniversitesi öğrencilerine tanıtım turu düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis 7 Aralık Üniversitesi, yeni öğrencilerinin Kilis'e adaptasyonunu sağlamak için Kilis'in kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla şehir tanıtım turu düzenledi.

        Üniversite tanıtım görevlilerinin eşliğinde düzenlenen şehir turunda tarihi Salih Efendi Sokağı ve Kabaltısı, Akıncı Konağı, Kalaycılar Kervansarayı, Çağlasyan Konağı (ÇATOM Binası), Cumhuriyet İlkokulu bahçesindeki Papaz Evi, tarihi Ulu Cami, Şeyh Muhammed Türbesi ve Ravanda Kalesi gibi bir çok tarihi ve kültürel mekanlar ziyaret edildi. Gezide öğrencilere Çok Amaçlı Toplum Merkezinde ikram molası verildi ve merkezin müdürü Nimet Taş, merkezin bayanlara ve öğrencilere yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Nimet Taş, dileyen üniversiteli öğrencilerin merkeze gelerek çalışmaları izleyebileceklerini ve kurslara katılabileceklerini belirtti. Şehir tanıtım turuna katılan üniversiteli öğrenciler, 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen bu kültür gezisinin Kilis'i ve kültürünü tanımaları, varlığından habersiz oldukları tarihi yerleri öğrenmeleri açısından çok yararlı olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca gezilen mekanlardan Ravanda Kalesinin Roma döneminden, Ulu Caminin Memlûklerdem, diğer yerlerin de Osmanlı döneminden günümüze ulaşmasının, Kilis'in çok köklü bir uygarlığa sahip olduğunun bir kanıtı olduğunu söylediler.

        (MAD-BRN-Y)

        14.10.2016 17:35:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler