Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlkadım'dan dev tesise görkemli açılış

        - Derebahçe Sosyal Tesisleri açıldı

        (Fotoğraflı)

        Erdi Demür

        SAMSUN (İHA) - İlkadım Belediyesi tarafından 18 ayda tamamlanan Derebahçe Sosyal Tesisleri görkemli bir törenle açıldı.

        İlkadım Belediyesi tarafından 18 ay önce temelleri atılan, Samsun'un en büyük toplantı ve düğün organizasyonlarının yapılacağı, etüt merkezleri, sinema ve fitness salonları, mescit, kafeterya, otopark ve dinlenme mekanları gibi birçok sosyal alanın bulunduğu Derebahçe Sosyal Tesisleri'nin açılışı için görkemli bir tören düzenlendi.

        Açılış merasimine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof Dr. Sait Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgüt temsilcileri, memur ve işçi sendikasının şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

        Derebahçe Sosyal Tesisleri'nin açış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 18 ay önce temellerini attıkları tesisin açılışını yapmaktan büyük onur ve gurur duyduklarını ifade etti. Üç kattan oluşan ve 3 mahalleye hitap eden dev tesis ihtiyaca cevap veren bir çok faaliyet alanı ile bölgede var olan boşluğu önemli ölçüde dolduracağına vurgu yapan Başkan Tok, "Toplam maliyeti 4 milyon TL'ye mal olan yarınlarımızın inşasında görev alacak olan çocukların eğitim ve sosyal aktivitelerle yetiştirileceği, ev hanımlarının, spor yapmak isteyen bayanların rahat ve nezih bir ortamda spor yapabilmelerine imkanı hazırlandığı fitness- kondisyon salonu, meslek öğrenmek isteyenlere el ve beceri kurslarının verileceği sınıflar, düğün ve nikah salonları, cep sineması, yeşil alanı, çevre düzenlemesi, kamelyası, dinlenme alanları ve çocuk oyun guruplarıyla Derebahçe Sosyal Tesisi toplumun geniş bir kesimine hitap etmektedir" dedi.

        İlkadım'da dev projeleri hayata kazandırdıklarını söyleyen Başkan Tok, temeli atılan, tamamlanan, inşaatı devam eden ve ihalesi yapılan Camii ve Külliye, Ahşap Kültür ve Medeniyet Yolu, Ihlamur Cafe ve Resturant, Semt Spor Merkezleri, Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi, Yeni Belediye Hizmet Binası, Unkapanı Kültür Merkezi Yenileme Çalışması, Yerinde Dönüşüm, Koşu Yolu Projelerini hakkında da bilgiler verdi.

        Yılmaz: "Lafla yapılan siyaset değerli değil"

        Sadece laf değil, hizmet yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Ülkemize gümbür gümbür hizmet ediyoruz. Şu anda uç noktalarımızda, köylerimizde çeşitli şekilde ekiplerimiz hizmet üretiyor. İlkadım Belediyesi'nin önemli 5 projesinin toplam tutarı 50 milyonu buluyor. Bu maliyetin yarısını Erdoğan Bey, kendi öz kaynaklarıyla üretip, geliştirip organize etti. Kendisini tebrik ediyorum. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Artık lafla yapılan siyaseti hiç kimse değerli kılmıyor. Kimse anlamlı görmüyor. Taş yerinde ağırdır. Yaptığın bir şey varsa sözle değil yaptığınla kendini anlat diyor insanlar. İnsanımız yapılan hizmetlerin değerini ve anlamını çok iyi biliyor. Yapılan bu projelerinin hepsinin temel bir felsefesi var. Hepsi insana dokunan işler. İnsanlar bu sosyal tesislere gelerek buradaki hizmetlerden istifade edecekler. Bu insanlar bu hizmetler karşısında yaşadığı ilçeye ve ile aidiyet duygusuyla bağlanacak. Bunlar bizim AK Parti siyasetimizin hizmete dönük siyaset anlayışının sonuçları. Sonuç olarak 30 Mart yerel seçimlerinden sonraki değişimleri ilçelerimizde görüyoruz. Bu yapılan tesisin de İlkadım Belediyesi'ne hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

        Kırcalı: "AK kadrolar çalışıyor"

        AK kadroların çalıştığını kaydeden AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, "İlkadım'da çok güzel işlerin yapıldığına şahit ediyoruz. Yapılanlar ortada. İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a hizmetlerinden ve böylesine güzel bir tesisi halkın kullanımına açmasından ötürü teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Köktaş: "İcraat yapmak ak belediyeciliğin işidir"

        Belediyecilik anlayışında sadece rutin işler yapmakla olmadığını belirten AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş ise, "Belediyecilik anlayışında insana dokunmak, sosyal, sportif, eğitim, kültür alanlarına insanları kuşatmakla anlam kazanıyor. Hizmet yapmak, icraat yapmak AK kadroların, AK Belediyeciliğin işidir" şeklinde konuştu.

        Demircan: "insanı yaşat ki, devlet yaşasın"

        AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan konuşmasında, "İnsanı merkez olan insanı yaşat ki, devlet yaşasın düsturu ile çalışan belediyecilik örneği yaşatan Erdoğan kardeşime bu güzel hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

        Karaaslan: "İlkadım'da son dönemde yapılan icraatlar gözle görülüyor"

        İlkadım ilçesinde son dönemde yapılan icraatların gözle görüldüğünü ifade eden AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan şunları söyledi: "İlkadım, Samsun'un en eski ve en büyük ilçesidir… Son dönemde İlkadım'da yapılan çalışmalar süratle tamamlanıyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde yerine getiriliyor. Bugün burada toplumun her kesimine hitap eden sosyal belediyeciliğin en güzel örneğinin hayata geçmesinden ötürü gururlanıyoruz."

        Vali Şahin: "Bu dev tesis takdire şayan"

        Samsun Valisi İbrahim Sahin ise duygularını şöyle dile getirdi: "Çok yakın zamanda buranın temelini atmıştık. Bugün ise, açılışını yapıyoruz. Burası kültürümüze uygun olarak inşa edilmiş. Bu dev eser Derebahçe Mahallesi'ne değer katıyor. Kadın, çocuk, erkek herkesimi bir arada buluşturacak büyük bir sosyal tesis. Erdoğan kardeşim çok mütevazi bir insan. Çalışmaları takdire şayan. Kendisini ve ekibini kutluyorum böyle bir tesisi İlkadım'a ve Samsun'a kazandırdıkları için."

        Konuşmaların ardından Derebahçe Sosyal Tesisi'nin açılış töreni kurdele kesimi öncesi İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat tarafından dua yapıldı. Duanın akabinde protokol tarafından tesisin kurdelesi kesildi. Açılışın ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, protokole ve davetlilere tesisin tüm birimlerini gezdirdi.

        6 dönümlük alan içersinde 4 bin 173 metrekarelik bir alana inşa edilen Derebahçe Sosyal Tesisleri, sosyal, kültürel, sportif ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra toplantı ve organizasyonların yapılabileceği dev bir külliye olarak hizmet verecek.

        (ED-SLH-Y)

        14.10.2016 18:40:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler