Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lütfiye Çam, kadın girişimcilere sertifikalarını verdi

        ANKARA (İHA) - Yonca Yaşam Merkezi'nde düzenlenen "Proje Döngüsü Eğitim Programı" sertifika törenine AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam da katıldı.

        AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomik İşler Başkanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle 81 ilde başlatılan "Proje Döngüsü Eğitim Programı" sürüyor. Ankara'da eğitimini tamamlayan 50 kadın için düzenlenen sertifika töreninde Milletvekili Çam'ın yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti MKYK Üyesi Burçin Öztürk, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert de hazır bulundu. İki hafta önce başlatılan ortak program ile girişimci kadınlara ufuk kazandırmayı ve onların önünü açmayı hedeflediklerini söyleyen Lütfiye Selva Çam, yurt genelinde yaklaşık 2 bin kadının bu eğitimi alması için özel bir çaba gösterdiklerini belirterek, "Ankara'daki çalışmadan sonra Kars'ta bir çalışma yapıldı. Bu hafta da Antalya'da yapılıyor. Amacımız Avrupa hibelerinden bizim kadınlarımızın da projelerini yazarak faydalanmasını sağlamak" dedi.

        Pozitif ayrımcılık devam ediyor

        AK Parti iktidarında kadına yönelik pozitif ayrımcılık politikasına devam ettiklerini vurgulayan Çam, özellikle esnek çalışma modellerini hayata geçirerek kadınların hem iş hem de aile hayatında başarılı olmalarını amaçladıklarını kaydetti. Çam, kadınlara yönelik desteğin sürdüğünü ifade ederken, 1071 Kadın Girişimci Projesi kapsamında 63'üncü iş yerinin açıldığına dikkat çekerek, "Aile ortamı gibi bir rahatlık sunan Yonca Yaşam Merkezi'nde 3 günlük eğitim aldınız. Bir projenin nasıl yazılıp nasıl üretileceğini öğrendiniz. Bu güzel mekanları yapıp sizlerin kaliteli hizmet almasını sağlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Ardından proje döngüsü eğitimi alan 50 kadına sertifikaları verilirken, programa katılanlara da aşure ikram edildi. Törenden sonra Başkan Ak, Lütfiye Selva Çam ve beraberindekilere Gümüşdere Ihlamur Vadisi'ni gezdirerek yapımı hızla devam eden proje hakkında bilgi verdi. ?

        (BC-ÖK-Y)

        15.10.2016 10:27:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler