Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUSKİ, sorunları yerinde dinliyor

        - Milas Bozalan, Çökertme ve Türkevleri Mahallelerinde bulunan yazlık sitelerin içme suyu sıkıntılarını çözmek için bilgilendirme toplantısı düzenleyen MUSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlarla bir araya geldi.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, tüm il genelinde su sıkıntısı yaşayan mahallelere giderek vatandaşların sıkıntılarını yerinde dinlemek için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Milas ilçesinin Bozalan, Çökertme ve Türkevleri Mahallelerinde bulunan yazlık sitelerin yıllardır süren içme suyu sıkıntılarını çözmek amacıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bozalan Mahalle kahvesinde gerçekleştirilen toplantıya, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Özel Kalem Müdürü Hatice Gül Yılmaz, Plan Proje Şube Müdürü Levent İnan, Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı 2. Bölge Şube Müdürü Güray Emiroğlu, Jeoloji Mühendisi Dağıstan Vayiç, Çevre Mühendisi Bahadır Turgut, Harita Teknikeri Özgün Bengier, muhtarlar, site yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

        Toplantıda Çökertme, Bozalan ve Türkevleri Mahallelerindeki yazlık sitelerin yaşadıklarını içme suyu sıkıntısının çözülmesi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

        Ülgen: "Amacımız sıkıntıları yerinde görerek somut adımlar atmak"

        MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bilgilendirme toplantılarındaki amaçlarının vatandaşların sorun ve sıkıntıları yerinde tespit edip, sorunun bir an önce çözümü için daha somut adımlar atmak olduğunu vurguladı. Ülgen, "Öncelikle buradaki vatandaşlarımıza bizleri çok sıcak karşıladıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu mahallerimizde bulunan yazlık siteler kendi içme suyu ihtiyaçlarını kurdukları tesislerden sağlıyorlar. Çözüm içi ekip arkadaşlarımız burada gerekli çalışmalara başladılar. Çalışma için konut sayıları belirlendi, mülkiyet çalışmaları yapıldı. Şu anda 1 yada 2 adet sondaj yeri tespit edilecek. Sondajdan çıkan suyun debisi ve kalitesine göre proje çalışmaları başlayacak. İnşallah proje çalışmalarından sonra da bu mahallelerimizdeki sitelerin su sorunlarını tamamen ortadan kaldıracağız. Ayrıca Çökertme mahallemizde bulunan reverse osmos (ters osmoz) tesisinin maliyetini çok yüksek olmasından dolayı, tesisin devre dışı bırakılarak maliyetinin düşürülmesi için de çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

        Muhtarlar Yakın İlgiden Memnun

        Bilgilendirme toplantısına katılan Bozalan Mahalle Muhtarı Münir Erdoğan ve Çökertme Mahalle Muhtarı Ali Akdemir, yıllardır bu yazlık sitelerin su sıkıntılarını çözmek için çok uğraş verdiklerini ve MUSKİ Genel Müdürlüğü'nün gösterdiği yakın ilgiden dolayı çok memnun kaldıklarını belirttiler.

        MUSKİ yetkilileri ile birlikte birbirlerine fikirlerini aktardıklarını ifade eden Çökertme Mahalle Muhtarı Ali Akdemir, "Sayın Büyükşehir Belediye başkanımız Dr. Osman Gürün'e saygılarımı sunuyorum. Bizler için müdürlerini ve ekiplerini seferber ederek buralara kadar gönderdi" dedi.

        Birand: "Bize böyle ilgi gösteren bir yönetim görmedik"

        MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen'e kendilerine gösterdikleri yakın ilgilen dolayı çok teşekkür ettiğini ifade eden Hanay Sitesi Yöneticisi Melih Birand, "Ben 22 senedir Hanay sitesinde oturuyorum. Bize böyle ilgi gösteren bir yönetim görmedik. Genel müdürümüz toplantıda 2 yıl içerisinde su sorunumuzu ortadan kaldıracaklarını belirtti. 1 yıl içerisinde projelendirme çalışmaları tamamlanacak, 2. yılda ise bir problem çıkmadığı takdirde suyumuza kavuşacağız. MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri bizlere çok yakın ilgi gösterdi. Bu sıcak ilgi de muhakkak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün'ün sayesinde olmuştur. Bu nedenle Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        Ayrıca Rüya Kent Yapı Koparatifi Yönetici Neşe Boyraz ve Doğu Sitesi Yönetici Ahmet Kayır, sitelerinin su sıkıntılarının çözülmesi için katkı olarak ne gerekiyorsa hazır olduklarını ifade ettiler.

        (BT-İK)

        15.10.2016 11:00:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler