Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demirkol JKBB üyelerine Şanlıurfa'yı tanıttı

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Jeotermal Belediyeler Birliğinin (JKBB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyelerine Şanlıurfa'yı tanıttı.

        Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı programının üçüncü gününde teknik ve kültürel gezi düzenlendi. Demirkol ve birlik üyelerinin katıldığı gezi programında heyet ilk olarak Akçakale'de bulunan Süleymanşah Konaklama Tesisini ziyaret etti. Burada Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan tarafından karşılanan heyete kampla ilgili teknik bilgiler verildi. Heyet üyeleri, brifingin ardından Suriyeli sığınmacıların el işi eserlerini inceledi. Kamptaki incelemelerin sonunda ise Suriyeli sığınmacı çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

        Heyet, kamptaki incelemelerinin ardından Suriye sınırının sıfır noktasına geçti. Burada Akçakale Belediye Başkanı Ayhan, heyettekilere sınırda yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı.

        Harran'da ören yerleri gezildi

        Heyet üyeleri, Akçakale'deki incelemelerinin ardından tarihi Harran İlçesi'ne geçti. Burada Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık tarafından karşılanan heyet üyeleri, ören yerlerini gezip, ören yerlerinin tarihiyle ilgili bilgiler aldı. Gezi programının sonunda heyet üyelerine Harran Belediye Başkanlığı tarafından yöresel yemek ikramında bulunuldu.

        Göbeklitepe'ye hayran kaldılar

        Heyet üyeleri, teknik ve kültürel gezisini dünyanın bilinen eski kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe'de devam ettirdi. Burada rehber eşliğinde Göbeklitepe'deki kalıntıları inceleyen heyet üyeleri, Göbeklitepe'ye hayran kaldıklarını dile getirdiler.

        Karaali'deki seralarda incelemelerde bulunuldu

        Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyelerinden oluşan heyet, teknik ve kültürel geziyi Karaali bölgesinde tamamladı. Karaali'deki jeotermal kaynaklarını ve seraları inceleyen heyete, yetkililer tarafından bilgiler verildi.

        Gezi ve incelemeler boyunca Demirkol, birlik üyelerine Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında da çeşitli bilgiler verdi.

        (Şİ-BRN-Y)

        16.10.2016 11:15:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler