Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Genç'ten; 'FETÖ', 'başkanlık sistemi' ve 'yeni Anayasa' açıklaması

        - Canik Belediye Başkanı Osman Genç:

        - "İnşallah içeride FETÖ, PKK, başkanlık sistemi ve yeni anayasa sorunlarını hallettiğimiz takdirde 'Yeni Türkiye' yoluna tam gaz devam edecektir"

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'FETÖ', 'başkanlık sistemi' ve 'yeni anayasa' meselesinin bir an önce halledilmesi gerektiğini söyleyerek, "En başta FETÖ olmak üzere bu sorunlar 'Yeni Türkiye' yolunda en büyük engellerdir" dedi.

        Türkiye'nin içeride ve dışarıda bir çok unsurla mücadele ettiğini söyleyen Başkan Genç, "Ülkemiz 15 Temmuz gecesi büyük bir travma atlattı. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve en başta da bu aziz milletin dik duruşu bizi büyük bir felaketten kurtardı. Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz bu süreçte kararlı adım atıyor. OHAL dönemindeyiz. Devletimiz ve hükümetimiz gerek FETÖ'yle mücadele ile gerek PKK ile gerekse de sınır ötesi operasyonlarla güvenliğimizi sağlıyor. Sayın Binali Yıldırım Bey'in Başbakan olmasının ardından komşularımızla yakın ve dostça ilişkiler kurmamız bu süreçte çok önemli katkılar sağlamıştır. İnşallah içeride FETÖ, PKK, başkanlık sistemi ve yeni anayasa sorunlarını hallettiğimiz takdirde 'Yeni Türkiye' yoluna tam gaz devam edecektir. Bizler de bu süreçte devletimize ve hükümetimize yapmış olduğumuz konferanslarla katkı vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        "15 Temmuz, başkanlık sistemi ve yeni anayasa konferanslarımız devam edecek"

        Canik Belediyesi olarak toplumun bilgilendirme ve bilinçlendirme görevlerinin de olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Daha önce Canik Belediyesi olarak 'Yeni Türkiye Yolunda' konferanslarımız adı altında başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusunu 10 konferansla vatandaşlarımızla paylaşmıştık. Şimdi de 15 Temmuz darbe girişimi ile konferanslarımız devam ediyor. Canik Belediyesi olarak gerek 15 Temmuz, gerekse de başkanlık sistemi ve yeni anayasa konularında vatandaşlarımızı konferanslar yoluyla aydınlatmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

        Bahçeli'ye teşekkür

        AK Parti olarak başkanlık sistemini defalarca dile getirdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Başkanlık sistemi Türkiye'nin ihtiyacıdır. Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız defalarca bu ihtiyacı dile getirdiler. Bu gereksinimi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'den de duymak gelecek adına umut verici. Yenikapı ruhunu koruyan ve Türkiye'nin sorunlarına duyarsız kalmayan Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum" dedi.

        (KA-MAY-SO-Y)

        16.10.2016 14:28:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler