Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Boğalar spor için güreşti

        - Muğla'nın Ula ilçesinde bu yıl 23'ncüsü düzenlenen geleneksel boğa güreşlerinde izleyiciler heyecanlı anlar yaşadı.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Bekir Tosun

        Kamera : Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Muğla'da geleneksel olarak kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen boğa güreşleri devam ediyor. Hava sıcaklığının 30 derece dolayında seyrettiği Muğla'da Ula ilçesinde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen geleneksel boğa güreşlerinin tüm geliri Ula Belediyespor için kullanılacak.

        Ege Bölgesi'nin değişik illerinden gelen 120 boğa katıldı. Deste, tozkoparan, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde düzenlenen güreşleri yaklaşık 5 bin kişi izledi. Sabah erken saatlerde başlayan boğa güreşleri akşam saatlerinde baş boğa güreşleri ile tamamlandı.

        Güreş Tertip Komitesi Başkanı Raşit Göçmen, kültür mirası olarak devam eden güreşleri gelecek nesillere bırakmak istediklerini açıkladı. Göçmen, "Bu yılki güreşlerimiz Ula Belediyespor Kulübü adına düzenlendi. Bu güreşler geleneksel olarak devam edecek. Bu kültürü gelecek nesillere emanet etmek istiyoruz" dedi.

        (BT-İK)

        16.10.2016 19:26:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler