Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanatın yarım asırlık ustaları Beyoğlu'nda ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Coşkun

        İSTANBUL (İHA) - Geleneksel el sanatlarının yarım asırlık ustalarına, Beyoğlu Belediyesi tarafından 'Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali' kapsamında düzenlenen törenle, onur plaketi verildi. Ustalara plaketlerini takdim eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Geleneksel el sanatları ustaları azaldı. Biz bu ustalarımızı yeni endüstriyel tasarımlara ilham verecek halde tutarak yaşatabiliriz. Çünkü burada bizim kültürümüz var" dedi.

        Beyoğlu'nda 50 gün devam edecek festivallerin ikincisi olan "Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali" dün gerçekleştirilen birbirinden güzel etkinliklerle tamamlandı. 10 gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanından 70 zanaatkarı Beyoğlu'nda vatandaşlarla bir araya getiren festivalin kapanış programında geleneksel el sanatlarının yarım asırlık ustaları da unutulmadı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 50 yılı aşkın süredir el sanatlarıyla ilgilenen ustalara onur plaketi takdim ederek, sanata yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

        "Beyoğlu'nun kendisi bir sanat eseridir"

        Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali'nin kapanış programında konuşan Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun kendisinin taşlardan yapılmış tarihi bir sanat eseri olduğunu belirterek, "Beyoğlu'nu farklı kılan dokusudur, ruhudur. Beyoğlu'nun dokusu insanlarla temas etmiş cephelerden oluşuyor. Kendimize benzeyen şeyleri seviyoruz. Sanayi Devrimi ile her şey çoğaldı, refah geldi. Biz bu ustalarımızı yeni endüstriyel tasarımlara ilham verecek halde tutarak yaşatabiliriz. Çünkü burada bizim kültürümüz var" şeklinde konuştu.

        "Taksim Meydanı'nda kültürümüzü taksim etmek istiyoruz"

        Dünyada turizmin arttığı bu dönemde insanların el sanatı işlere daha fazla önem verdiğine de dikkat çeken Başkan Demircan, "Alınan her obje gezdiği mekanlarla ilişki kurmasını sağlıyor. Bizi biz yapan değerlerimizi geleceğe dönük taşıyabilmemiz için ustalarımıza ihtiyacımız var. Beyoğlu kültür sanatın merkezi ve aynı zamanda kocaman bir kervansaraydır. Burası kozmopolittir. Her şey var burada. Geniş perspektifteki etkinliklerimizle; antika, sahaf, el sanatları gibi insanlarla buluşturmaya çalışıyoruz. Taksim Meydanı'nda kültürümüzü taksim etmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz network oluşturmak. Bunu da burada başarmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

        Yarım asırlık ustalar ödüllendirildi

        50 gün devam edecek festivalde geleneksel el sanatlarının yarım asırlık ustaları da unutulmadı. Meslekte 50 yılını doldurmuş; yorgan ustası Hasan Kar, çini ve seramik ustası Kadir Yılmaz, telkari ustası Suphi Hindiyerli, keçe ustası Ahmet Yaşar Kocataş, dokuma ustası Selahattin Koçaroğlu, oyma kaşık ustası Sabri Özşahin, cam üfleme ustası Hikmet Yalçın Yılmaz ve kazaziye ustası Hasan Tabakoğlu'na Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, onur plaketi takdim etti. Ustalar da Başkan Demircan'a, sanata verdiği önemden ve kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

        Beraberlikleri 40 yılı aşmış çifte de yastık edildi

        Başkan Demircan, daha sonra eşi Ferda Demircan'la birlikte Beyoğlu'nda yaşayan ve beraberlikleri 40 yılı aşmış 7 çifte de (Hediye - Hasan Er, Suzan - Nadil Kurt, Zümre - Ömer Tuncel, Songül - Şerif Taşkın, Gülsen - Bekir Aygün, Ayşe - Ramazan Başer ve Güldera - Muzaffer Cenan çiftleri) el emeği yastık hediye etti.

        Beyoğlu'nda 50 gün devam edecek 'Beyoğlu Hareketleniyor' festivalleri, 18 Ekim Salı günü başlayacak olan Tasarım Festivali ile devam edecek.

        (HC-HK-MK-Y)

        17.10.2016 09:23:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler