Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bademeler'de birlik ve beraberlik aşuresi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Urla Belediyesi, Bademler köyünde birlik ve beraberlik için aşure dağıttı. Muharrem ayında yapılan paylaşmanın ve dayanışmanın önemli geleneği olan aşure, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Tahtacı Alevileri Kültür Derneği Genel Başkanı Yolcu Bilginç'in önderliğinde köy halkına ve konuklara dağıtıldı.

        Bademler köy meydanında gerçekleşen aşure dağıtımına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 22. Dönem Milletvekili Türkan Miçoooğulları, 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak, CHP Urla ilçe Başkanı Bahri Yalaz, belediye meclis üyeleri, Tahtacı Alevileri Kültür Derneği Genel Başkanı Yolcu Bilginç, köy muhtarı Mehmet Uysal ve köy halkı katıldı.

        "Beraber karıştırılırsak aşure gibi güzel oluruz"

        Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yaptığı konuşmada aşurenin çok önemli ve korunması gerekli olan bir gelenek olduğunu vurgulayarak şu sözleri kaydetti: "Her birimizin tadı kendine özel. Fakat beraber iyi karıştırılırsak birlikte daha güzel oluyoruz, tıpkı aşure gibi. İnşallah ağzımızın tadı hiç bozulmaz. Her zaman böyle birlik ve beraberlik içinde olalım."

        (CA)

        17.10.2016 09:59:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler