Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti'li Ünlü, kıyı işgallerindeki yıkımları değerlendirdi

        - AK Parti İlçe Başkanı Ünlü:

        -"Devlet ile vatandaşın karşı karşıya gelmesini doğru bulmuyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çalışkan

        AYDIN (İHA) - AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan ve kıyılardaki izinsiz yapılan tespit edilmesi konusunda çalışan Kıyı İşgali Tespit Komisyonu'nun çalışmalarını değerlendirdi.

        Didim'in Akbük Mahallesi'nden başlayarak Mavişehir Mahallesinde kadar uzanan 55 kilometrelik sahili, ticari faaliyetleri için kullanan işgalcilerden temizlenmesi için Didim Kaymakamlığı öncülüğünde içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı Kıyı Tespit Komisyonu kurulmuş ve komisyon üyeleri çalışmalarını tamamlamasının ardından izinsiz yapılar yıkılmaya başlanmıştı.

        Kıyılardaki bu uygulamayla ilgili basının sorularına cevap veren AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü "Kıyıların durumunda ilk olarak vatandaşa gidilmeden önce kamuya ait yerlere gidilmeli. İyi niyetli olmak lazım. Fevzi paşa bölgesinde başladı yıkımlar sonra sıra Parlamenterler sitesine gelmeli, ardından da Mavişehir'e gitmek lazım. Önce kamuya git, sonra vatandaşa git. Valilik kararı tamamına tebliğ edildi. 15 Temmuz ve sonrasında vatandaşla devletin kucaklaştığı dönemde devlet ile vatandaşın karşı karşıya gelmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

        Mavişehir bölgesinde 40 yıllık dükkanların olduğunu dile getiren Ünlü "Bu dükkanlar yıkılınca ne yapacak vatandaş; oraya ne yapacaksın? Barış kafe sayısını 1,2,3 iken 15,20 25 gibi Barış kafe mi yapacaksın? Vatandaşında hizmet hakkı gözetilmesi lazım" diye konuştu.

        (HÇ-MB-Y)

        17.10.2016 11:11:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler