Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erdemli'de "Bir Kan Bir Fidan" projesi

        - Proje kapsamında her kan bağışı için bir fidan toprakla buluşacak

        (Fotoğraflı)

        Oktay İnce

        MERSİN (İHA) - Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü "Bir Kan Bir Fidan" projesi kapsamında ilçede kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

        Konuyla ilgili bilgi veren Çelik, "Yürütülen 'Bir Kan Bir Fidan' projesi kapsamında Erdemli Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından ilçemizde bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Erdemli Orman İşletme Müdürlüğümüzün bahçesinde Kızılay'a kan bağışında bulunuyoruz. Proje kapsamında her bağışa karşılık bir fidan toprakla buluşacak" dedi.

        Düzenlenen etkinliğe kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların da davet edildiğini anlatan Çelik, "Etkinliğe katılanlar hem kan bağışıyla hayat kurtaracak, bununla birlikte dikilecek fidan ile gelecek nesillere yeşil, tertemiz bir doğa bırakmak için bir adım atmış olacaktır" diye konuştu.

        Kan bağışının kasım ayı sonuna kadar sürdürüleceğini ifade eden Çelik, "Bu kampanyada kan bağışında bulunanların her biri için üzerinde isimlerinin bulunduğu birer fidan dikilecek. Ayrıca 2016 yılı içinde Erdemli'de kan bağışında bulunanların sayısı kadar fidan da yine toprakla buluşturulacak. Herkesi kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Etkinliğin ilk gününde 120 kişinin bağış için başvurduğu öğrenildi.

        (OKİ-Y)

        17.10.2016 11:22:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler