Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2. Gemlik Zeytin Festivali başlıyor

        - Bu seneki Festivalin onur konuğu Karatay hoca olacak

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Gemlik Belediyesi'nin Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile birlikte organize ettiği 2. Gemlik Zeytin Festivali başlıyor. Bu seneki festivalin onur konuğu Prof. Canan Karatay ve sanatçı Göksel olacak.

        Gemlik zeytinini dünyaya tanıtmak için yola çıkan Gemlik Belediyesi, yaptığı çalışmalarla bunun 2. adımını festivalle atıyor. Festivalle ilgili bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 21-22-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale 7 farklı ülkeden misafirlerin katılacağını belirtti. Yılmaz "Gemlik zeytinini hak ettiği noktaya çıkarabilmek, üreticilerimizin ve tüccarlarımızın emeklerinin korunması için alınmış olan 'Gemlik Zeytini' coğrafi işaret belgesine dikkat çekebilmek için hazırlıklarımız devam ediyor. Festivalimize Gürcistan, Kosava, Makedonya, Bosnahersek, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan ve yurt içinden birçok ziyaretçiyi katılacak. Zeytinimizin olduğu kadar kültürümüzü de onlara aktarmak istiyoruz" dedi.

        Gemlik Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ise, "Yapacağımız etkinliklerin arasında 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Halisdemir adına da park açılışımız olacak. Programlarımızın arasında zeytin bahçelerine gidilerek elle zeytin toplama ve bir çok yarışma düzenlenecek. Türkiye'nin tanıdığı ses sanatçılarından Göksel, vatandaşlara son gün konser verecek. Bu senenin onur konuğu Prof. Çanan Karatay olacak. Türkiye'nin yakından tanıdığı Karatay, düzenlenecek olan Zeytin konulu panele katılacak. Ayrıca Karatay zeytin hasadına katılacak" dedi.

        (AÇ-

        17.10.2016 13:01:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler