Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASİMDER'den Iğdır Baro Başkanlığına ziyaret

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) - Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Baro Başkanı Kurban Gül'ü makamında ziyaret etti.

        ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Kurban Oluz, Erhan Hacıkasımoğlu, Nazım Karadağ, Şeref Iğdır, Hüseyin Kesemen, Kahraman Padır ve Nizamettin Uca ile gerçekleştirdiği ziyarette, derneklerinin 1915-1918 yıllarında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamlarla Azerbaycan Karabağ bölgesinde işgalci Ermeni askerlerinin yaptığı katliamları içeren fotoğraf sergilerini çeşitli şehirlerde açtıklarını ve halkı Ermeni lobisi yalanı karşısında bilgilendirdiklerini belirtti. Gülbey, "Bu faaliyetleri yaparken karşımıza dikilen şer güçleri, Ermeni lobisi ve Türkiye'deki yandaşları, teşkilatımız ve yöneticilerimiz hakkında mahkemelerde davalar açarak yıldırmaya çalışmaktadırlar. Bunun dışında Ermenistan diye adlandıran ülkenin bulunduğu topraklar, 1747-1828 tarihlerinde kadim Türk toprakları olmuştur. Revan hanlığı isminde o topraklardan sürülen Müslüman Türk-Kürtler şimdi Türkiye, Azerbaycan, İran ve dünyanın çeşitli ülkelerinde sürgündeler" dedi.

        Gülbey, Iğdır'da da Ermenilerin tehdit ve işkenceleri yüzünden sürülmüş aileler olduğunu belirterek, "Bu aileler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine dava açmak ve o topraklardaki evlerini ve geride bırakmak zorunda kaldıkları mallarını almak istiyorlar. Bu konuda baronuz yönetimi ve üye olan avukatlardan bu davaların takibi için yardımcı olmanızı istiyoruz. Biz gönüllü dernekler olarak sizin gibi meslek odalarının maddi ve manevi desteğine çok ihtiyacımız var. Ayrıca yapılan baro yönetimi seçiminde de güven tazeleyerek yeniden seçilmenizden dolayı da sizi ve yönetim kurulunuzu tebrik eder, başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

        Iğdır Baro Başkanı Kurban Gül ise; ASİMDER'in çalışmalarını taktirle takip ettiğini belirterek, "Bölgemizde 1915-1920 tarihlerinde Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlar her evde anlatılmaktadır. Özellikle göçe zorlanan ve Revan doğumlu ailelerin şehrimizde olduğunu, davalarına girdiğimiz ailelerin kimliklerindeki bilgilerde rastlamaktayız. Üyelerimizden çoğu bu ailelere mensuplar, onun için bizlerinde bu tür olaylardan uzak durmamız veya toplumsal bir konu olan bu olaya duyarsız kalmamız olmaz. Biz Iğdır Barosu olarak toplumsal olaylar için oluşturulacak tüm platformlarda yer alacağız ve destek olacağız. Ayrıca yapmış olduğunuz bu nazik ziyaretten dolayı da teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

        Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Baro Başkanı Kurban Gül'e Türkiye-Azerbaycan ve dernek flamasının bulunduğu masa bayrağı ve Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamlarını içeren çeşitli tarih kitapları hediye etti.

        (MSA-Y)

        17.10.2016 13:13:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler