Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Sözlü: "Adana'nın geleceğini planlıyoruz."

        - Fatih Mahallesi'nde muhtarlarla bir araya gelen Başkan Hüseyin Sözlü, Adana'nın geleceğini oluşturmak için çalıştıklarını ve şehrin 15 yıl içinde Türkiye'nin en çağdaş kentlerinden biri haline geleceğine inandığını belirtti

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan ve Çukurova ilçelerinden bazı mahallelerin muhtarlarıyla, Fatih Mahallesi Muhtarlığı'nda bir araya geldi. İnsanların siyasi görüşlerine bakmadan, kökenleriyle, mezhepleriyle ilgilenmeden hizmet etmeyi ve onları sevmeyi temel anlayış olarak benimsediklerini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da yaşayan herkesi Adanalı olarak gördüklerini ifade etti. Başkan Sözlü, "Adana'da yaşayan herkesi Adanalı olarak kabul ediyoruz. Adana'da yaşayan 1 milyon 720 bin nüfusumuz var. Kırsaldaki yerleşimlerimizle birlikte 2 milyon 200 bin toplam nüfusa hemşehrimiz diyebiliriz. Türkiye'nin her yanı bizim ve aynı şehirde yaşadığımız insanların tamamıyla, kökenleri neresi olursa olsun hemşehriyiz. Adana'nın huzuruna, barışa, kardeşlik iklimine, kolektif ruhla kalkınmaya katkı koymak için birlikte çalışmalıyız. Bunda hepimizin sorumluluğu var. Biz muhtarlarımıza hürmet ediyoruz, muhtarlarımızla birlikte Adana'ya hizmet ediyoruz. Muhtarlarımızı mahallerdeki uç beyleri gibi görüyoruz. Mahallelerimizin sorunlarını, siyasi görüş ayırt etmeden, yarın kime oy verileceğini hesaplamadan çözmek için çalışıyoruz" dedi.

        İnsanları kutuplaştırmayız

        Farklı partilere mensup ilçe belediyeleriyle ilişkilerde, halkın tercihine saygı anlayışını baz aldıklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Benim Büyükşehir diye ayrı bir semtim, şehrim yok. Büyükşehir bütün Adana. Halkımız Büyükşehir'de beni, Yüreğir'de Mahmut Bey'i, Seyhan'da Zeydan Bey'i seçmiş. Halkımızın, bizim dışımızda yaptığı tercihler için, onlara yönelik olumsuz yaklaşımımız olamaz. Bu demokratik kültüre uygun değil ve saygısızlıktır. İnsanları kutuplaştırıp kendi tarafınızı doldurabilirsiniz. Milletlerin, halkların hayatı böyle dizayn edilmez. Biz fanatik futbol taraftarları gibi insanımızı dizayn edemeyiz. Gelişmiş toplumlar bunu reddeder" diye konuştu.

        Adana 15 yılda türkiye'nin en modern şehirlerinden biri olacak

        Geçmişte Fatih Mahallesi de dahil Adana'da bir çok yerde, siyasi gerekçelerle iyi planlama yapılmadığına değinen Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Belediye Başkanınız olarak şehrin merkezini düzeltme noktasında, tarlaları arsa olarak, yeni imar alanları olarak açmıyorum, direniyorum. Bunun sonucu belki iki üç yılda alınmayacak. Adana'yı düşündüğümüzde 1 günde bu hale gelmedi. Adana 25-30 yılda bu hale geldiyse, Allah nasip ederse ben bunu iyi bir planlamayla 10 yılda gözle görülür şekilde değiştireceğim. Adana'yı 15 yılda Türkiye'nin en modern şehirlerinden biri haline getireceğimize inanıyorum.Ben belediye başkanlığına dönemsel olarak bakan bir siyasetçi değilim. Bir belediye başkanı menfaat temin etme amacında olsa, yeni arazileri imara açar. Biz bunu reddediyoruz."

        Bize oy vermeyenlere de iyi hizmet sunma anlayışındayız

        Adana'da insanı sevme ve hizmet etme anlayışı üzerine kurulu bir çalışma tarzları olduğunu açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana'da bana oy vermeyen insanlar var. O onun siyasi tercihidir. Bana oy vermeyen insanlar da benden nefret etmesinler. Bana karşı nefret duymasınlar. 'Oy vermedik ama iyi çalışıyor, bizi seviyor' desinler. Bu benim için çok önemli. Nereli olursanız olun, kendinizi yaşadığınız bu şehrin bir parçası olarak görün. Bize oy vermeyen vatandaşlarımıza yönelik işlerimizi de iyi yapmalıyız. Vatandaşlarımız da, kökenleri neresi olursa olsun kendilerini Adanalı hissetmeli. Şehir Adanalıların ortak evidir. Hizmetleri korumalı, temiz tutmalıyız. Adana'da bu anlamda kolektif bilince sahip olmalıyız. Ben muhtarlarımızla olan iletişimimizden memnunum. Muhtarlarımızla sürekli bir araya gelerek, halkımızın sorunlarının çözülmesi esasında onlarla işbirliği yapıyoruz. Anadolu insanı hangi partiye oy verirse versin, kapısına gelen insana hürmet eder. Belediye sizin, insanlar gelir geçer. Çok iyi hizmetler yaparız ama yarınlar için ömrümüz yetmeyebilir. Eserimiz kalsın ve bunda sizlerin de katkısı olsun. Diğer belediye başkanlarını kötüleyerek hizmet etmem. Hizmetimi yaparım, Adanalı değerlendirir. Kimseye çelme takarak siyaset yapmam" dedi.

        Şehir ailenin namusu gibidir

        Adana'da açılacak yeni bulvarlar ve kavşaklarla ilgili de bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, muhtarlara hitabını şöyle tamamladı:

        "Adana trafiğini rahatlatacak projeler hayata geçecek. Yaptığım projeler Adanalının 1 lirasını boşa harcamayacak projeler. Adana'nın gelecek 50-100 yılını planlıyoruz. Şehirlerin ömrü binlerce yılla ifade edilir, şehirler ölümsüzdür. Görev sürem 5 yıl. Bu 5 yılı uzatmak için Adana'nın geleceğiyle oynayamayız. 5 yıl Adana'nın ömrü içinde okyanusta damla gibi. Şehirlerin ömrü bir insanın ömrüyle kıyaslandığında ise okyanusta 2 damla olur. Şehirlerin geleceği görev sürelerimize feda edilmemeli. Şehir ailenin namusu gibidir. İlk görevimiz şehrimizi korumaktır."

        (UMT-Y)

        17.10.2016 14:45:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler