Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupalı gençlerden Diyarbakır'a çıkarma

        (Fotoğraflı)

        Aydın Yorat

        DİYARBAKIR (İHA) - Erasmus + Programı Gençlik Değişimleri Projeleri kapsamında, Almanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Refugee Solidarity (Mültecilerle Dayanışma)" adlı proje kapsamında Almanya, Romanya, Bulgaristan, İtalya'dan gelen 33 genç, Diyarbakır'da bir araya geldi.

        Almanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Refugee Solidarity" projesi kapsamında Avrupa'dan gelen 33 genç Diyarbakır'da toplandı. Gençlik ve Değişim Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Türkiye ve Avrupa'daki mültecilerin durumu, uluslararası kuruluşların mültecilere karşı politikaları, gençlerin mültecilere yaklaşımında ne tür sorumluluklar alabileceği gibi konularda birçok atölye çalışması, sunum, küçük grup çalışmaları, açık oturum gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

        Ayrıca her ülke tarafından daha önceden planlanan eş zamanlı 4 atölye çalışması da Diyarbakır'da bulunan mülteci kampında gerçekleştirildi. Bu çalışmalar arasında, yaratıcı drama, resim, İngilizce kursu, okçuluk, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları, hikaye anlatma teknikleri ve çeşitli spor etkinlikler gerçekleştirildi.

        Katılımcılar, projedeki çalışmaları kendi ülkelerinde anlatacak

        Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Değişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Umut Suvari, proje süresince gerçekleştirilen çalışmaların çıktılarının, her bir ortak ülke tarafından sunum olarak kendi ülkelerinde gerçekleştirilecek çalışmalarla paylaşılacağını söyledi. Bu vesileyle hem mültecilerin yaşadıkları mevcut sorunlara dikkat çekileceğini hem de mültecilerle dayanışma amacıyla çeşitli organizasyonların gerçekleştirilmesine imkan verileceğini aktaran Suvari, "Almanya, Romanya, Bulgaristan, İtalya'dan gelen 33 genci Diyarbakır'da ağırladık. Burada çeşitli aktiviteler gerçekleştirdik. Bu aktivitelerde mülteci çocukların durumları hakkında bir dizi çalışma yürüttük. Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen gençler, burada gördüklerini kendi ülkelerinde anlatma fırsatı bulacak. Bunun mülteciler için önemli olacağını düşünüyoruz. Özellikle de soğuk kış ayları öncesinde mültecilerin kışlık giyecek başta olmak üzere temel gereksinimlerini karşılamak üzere çeşitli kampanya çalışmaları planlanacağını da düşünüyoruz" dedi.

        (YRT-MP-Y)

        17.10.2016 15:16:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler