Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çalışkan'dan, 'Şehrin içindeki sahil şeridi plaja dönüştürülsün' önerisi

        - MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, Adnan Menderes Bulvarı'nın başından başlayarak Soli'ye kadar devam eden sahil şeridinin plaja dönüştürülerek, halkın denizden daha çok faydalanmasının önünün açılmasını istedi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, şehir içindeki sahil şeridinin plaja dönüştürülerek, deniz kenti Mersin'de halkın denizden daha çok faydalanmasının önünün açılması gerektiğini kaydetti.

        MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamayla sahile plaj önerisini gündeme getirdi. Adnan Menderes Bulvarı'nın doğu girişindeki Hilton Oteli'nden başlayarak merkez Mezitli ilçesindeki Soli'ye kadar olan bölümün tamamının park olduğunu anımsatan Çalışkan, bu parkın oluşabilmesi için denizin kayalarla doldurulduğunu ifade etti. Çalışkan, "Parkın önünün kumsala dönüştürülmesi hem Mersin'i eski dokusuna kavuşturacak hem de denizin nefes almasını sağlayacaktır" dedi.

        Mersin'de artık denizin nefes alamamaya başladığına, açıklardaki denizin rengi ile kıyı şeridinin renginin farklı olduğuna dikkat çeken Çalışkan, "Sahil şeridine dökülen taşların açığa taşınması ile alt tabakada yer alan kumlar süzgeç görevi görecek ve denizin temizlenmesine de katkı sağlayacaktır. Ardından denizlerde yapılacak denetimlerin artırılması ile birlikte gemilerin açıklarda atıklarını boşaltmasının önüne geçilip, arıtma tesislerinin de etkisiyle birlikte şehir içinde sahillerde halkın denize girmesine imkan tanınabilecektir. Mersin'e görsel açıdan da büyük bir üstünlük sağlayacak bu projenin hayata geçirilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        Mersin'in sahillerine tekrar kavuşmasını istediklerini vurgulayan Çalışkan, ardından bu plajlarda her 500 metrede bir beach oluşturulup kiraya verilerek kente ekonomik bir girdi sağlanabileceğine de işaret etti. Bu sayede Mersin halkının ya da gelecek turistlerin kent içinden denize girebileceğini, arkadaki parkta yürüyüşünü yapabileceğini belirten Çalışkan, "Kentte yaşayan kişiler olarak sahile vuran dalga seslerini özledik" vurgusu yaptı.

        Yapılacak bu uygulamanın sahil şeridinde yer alan restoranlara, çay bahçelerine ve evlere ekonomik değer katacağını da kaydeden Çalışkan, bunun İspanya'da da örnekleri bulunduğunu ve kentin sahil şeridindeki evlerin büyük bir bölümünün bir süre sonra butik otellere dönüşmeye başladığını bildirdi. Çalışkan, turizm kenti Mersin'de de bu projenin önem taşıyacağına inandığını sözlerine ekledi.

        (KYM-Y)

        17.10.2016 15:28:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler