Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        81 İlden 1000 muhtar İzmit'te buluştu

        - İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan:

        - "Mahallenin dert babalarına sahip çıkmak bizim görevimiz"

        (Fotoğraflı)

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediyesi, Muhtarlar Günü dolayısıyla Türkiye'de bir ilke imza atarak 81 ilden 1000 muhtarı İzmit'te ağırladı.

        Türkiye'de ilk defa 2013 yılında İzmit Belediyesi tarafından kutlanmaya başlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından da yasallaştırılarak yurt genelinde kutlanacak olan Muhtarlar Günü 'nün 4.'sü bu yıl İzmit'te geniş katılımla düzenlendi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen programda Türkiye'nin 81 ilinden gelen 1000 muhtarla bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen programa İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ile İlyas Şeker, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ile Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş katıldı.

        Programda yurdun dört bir yanından gelen muhtarlar, otel önünde mehteran takımı tarafından tek tek karşılandı. Ev sahibi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki heyet salonda yerini aldıktan sonra 15 Temmuz darbe girişimi konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Program, protokolün konuşmalarıyla devam etti.

        Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, "Bugün burada her biri yüzlerce binler hatta on binlerce insan tarafından seçilmiş Türkiye'nin emin insanlarından oluşan ailenin mozaiğini bir araya getirmeye çalıştık. Kocaeli'nde bu mutlu günde sizleri şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bundan 3 yıl önce böyle bir günümüz yoktu. İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan, neden sizin bir gününüz yok dediğinde bu fikir çok hoşuma gitmişti. Ve o yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Muhtarlar Günü'nün bu yıl 4.'sünü gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz" dedi.

        Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Serpil Erenoğlu ise yaptığı konuşmasında "Bugün İzmit Belediyesi'nin yaptığı organizasyon çok önemli. Çok sevindirici bir etkinlik. Bu da ulusal bayramlar gibi muhtarlar gününü anıtlara çelenk bırakılmasıyla devam edecek. Muhtarlık şu günlerde en popüler dönemini yaşıyor. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın bizim üzerimize oldukça fazla düşmesinden kaynaklanıyor" ifadelerine yer verdi.

        Daha sonra söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da konuşmasında, "2009 yılında ilk belediye başkan adayıyken muhtar hizmet masası adı altında bir proje açıklamıştım. O dönede bu projemiz çok anlaşılmamıştı. Göreve gelir gelmez bu birimi kurduk. Muhtarların bu saatten sonra tüm taleplerini dinlemeye başladık.

        Muhtarlarımızın yaşadıkları, vatandaşlarımıza hizmet ettikleri yerler, benim odamdan aşağı olmamalı dedik ve alanlarını iyileştirip, giderlerini karşıladık. Muhtarlarımız yoruluyorlar yılda bir iki kez kaplıcalara gönderdik. Bizim muhtarlarımızın bilgi ve gördükleri artarsa bulundukları bölgelere daha iyi hizmet ederler dedik, yurtdışına gönderdik" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği yoldan yürümeye devam ettiklerini belirten Doğan, "Muhtarlarımız yerel yönetimlerin ve genel yönetimlerin kılcal damarlarıdır. Muhtarlarımız, bizim mahalledeki gözümüz, kulağımız, uzanamayan elimiz. Mahallerimizin anası, babası hatta dert babası. Sizin yaptığınız işin önemini bizler çok iyi biliyoruz. Şehrimize gelip soframıza katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonları büyüterek devam edeceğiz. Muhtarlarımızda elinden geleni yapıyor. Yeri geliyor vatanı, milleti, bayrağı, demokrasisi için canını bile veriyor. Bu kadar güçlü, bu kadar kararlı kadın muhtarlarımızın olduğunu bu programımızda da gördük. Hepinizin muhtarlar günü kutlu olsun" şeklinde konuştu.

        Doğan'ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bende kendimi muhtar olarak görüyorum. Hepimizin görevi bu güzel insanlara, kente hizmet etmek. Muhtarlarımız mahallenin dert babasıdır. Belediyeler olarak da bizim görevimiz sizlere sahip çıkmak. Her şey kanunla düzenlenmez. Vatandaşın başı ağrısa size geliyor. Bizim de size yardımcı olmamız görevimiz. Bu güzel organizasyondan dolayı Nevzat Doğan'a çok teşekkür ediyorum. Hepinizin günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

        Karaosmanoğlu'nun ardından duygu ve düşüncelerini açıklayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, muhtarlara her zaman güvendiğini belirterek," Gerçekten halkın güven duyduğu, yetki verdiği bir güven tesis ettiği muhtarlarımız demokrasinin kalesidir. Her konuda ve her noktada ben muhtarlara güvendim ve hiç pişman olmadım. Bu güzel organizasyonuna ev sahipliği yapan İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'a teşekkür ediyorum gününüzü kutluyorum" diyerek Muhtarlar Günü'nü kutladı.

        Son olarak söz alan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise şöyle konuştu: "Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan İzmit Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Muhtarlar mahallenin dert anasıdır. Kim ne derse desin derdi olan ilk muhtara gider. Muhtarın siyasi görüşü olabilir ama siyaset yapmaz. Muhtarın tek derdi kendinden derman bekleyen insanlara derman olmaktır. Demokrasinin temel taşı muhtarlardır. Çünkü vatandaşın başı ağrıdığında ilk aklına gelen kişi muhtardır."

        Konuşmaların ardından Başkan Doğan ve protokol davetlileri tarafından geceye katılan muhtarlara plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

        (GY-İÇ)

        17.10.2016 15:47:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler