Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pursaklar'a Balkanlar'dan ikinci kardeş şehir

        (Fotoğraflı)

        Benan Özben

        ANKARA (İHA) - Pursaklar Belediyesi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından düzenlenen "Pursaklar'dan Balkanlara Gönül Köprüsü" programı kapsamında Pursaklar Belediyesi ile Arnavutluk'un Konispol Belediyesi arasında "Kardeş Şehir İyi Niyet Protokolü" imzalandı.

        Balkanlar ziyareti kapsamında Türkiye'nin yerel yönetimlerdeki birikimini Arnavutluk'un Konispol Belediyesi ile paylaşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kosova İpek Belediyesi'nin ardından Balkanlar'da ikinci kardeş şehir protokolünü de imzaladı. Başkan Selçuk Çetin ile Konispol Belediye Başkanı Shuaip Beguri tarafından imzalanan "Kardeş Şehir İyi Niyet Protokolü" ile iki belediye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen imza töreninde konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "500 yıl Osmanlı devletinin idaresi altında kalmış olan Arnavutluk, bizim gönül coğrafyamızın en önemli parçalarından biridir. Komünizm sonrası hızlı bir şekilde demokratikleşme sürecine girmesiyle Arnavutluk ve Türkiye arasında birçok alanda işbirliği imkanı geliştirildi. Bizler de belediyecilik sahasında ülkemizin tecrübelerini yurt dışına taşıma ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi için Konispol Belediyesi ile 'kardeş şehir' olma sürecini başlatmış bulunuyoruz. Ümit ediyorum ki karşılıklı işbirliğimiz neticesinde iki ülke ilişkilerine de katkı sağlamış oluruz" ifadelerini kullandı.

        "Mazlum milletler Türkiye'nin varlığı ile gurur duyuyor"

        Türkiye'nin mevcut potansiyeli ile gurur duyduklarını ve her zaman Türkiye'nin yanında olacaklarını ifade eden Konispol Belediye Başkanı Shuaip Beguri, 15 Temmuz'da FETÖ mensubu teröristler tarafından yapılan alçaklıkları yakından takip ettiklerini ve bu olayın faillerini kınadıklarını belirtti. Türkiye'nin güçlü olmasının dünya açısından önemli olduğunu vurgulayan Beguri, "Mazlum milletler, Türkiye'nin varlığı ile gurur duymakta ve var olması hususunda da dua etmektedir. Bizde böyle güçlü bir ülkenin mevcut potansiyelinden istifade edebilme adına sizlerle bir araya gelmiş ve bu işbirliği protokolüne imza atmış bulunuyoruz. Sosyal belediyecilik alanında sizlerle yapacağımız işbirliği neticesinde halkımıza güzel hizmetler sunacağımıza inanıyorum. Sizleri Arnavutluk'ta ağırlamak bizim için büyük onur olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

        Balkanlar ziyaretinde kendilerine önemli katkılar sunan EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren'e de teşekkür eden Çetin, "Buralarda EkoAvrasya derneği gibi sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarını görmek bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

        (BEN-CC-Y)

        17.10.2016 16:03:24 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler