Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİTSO Başkanı Erdal Öndeş:

        - "Kilis'e Gümrük Müdürlüğü açılmalıdır"

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis Ticaret ve Sanayi Odası , (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis'e Gümrük Müdürlüğü'nün açılması gerektiğini söyledi.

        KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis sınırları içerisinde bulunan Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan en büyük gümrük kapısı olan Öncüpınar Gümrük Kapısı'nın iş yoğunluğunun Suriye'de yaşan olaylar nedeniyle fazlasıyla arttığını ifade etti. Gümrük Müdürlüğü açılmasını isteyen Öndeş, "Öncüpınar Gümrük Kapısından başta gıda maddeleri olmak üzere, insani yardım malzemeleri ve inşaat malzemelerinin gönderiliyor. Suriye'de yaşanan güvenlik probleminden dolayı Suriye sınırındaki diğer kapıların kapalı olması nedeni ile Cilvegözü, Akçakale, Karkamış, Nusaybin Gümrük Kapılarının da iş yükü Öncüpınar Gümrük Kapısına yüklenmiştir. Öncüpınar Gümrük Kapısının iş yoğunluğu Suriye'de yaşan olaylar nedeniyle fazlasıyla artmıştır. Suriye sınırındaki diğer kapıların kapalı olması nedeni ile bu kapıların da iş yükü Öncüpınar Gümrük Kapısına yüklenmiştir. Bu yoğunluk içerisinde yükünü yükleyen araçlar Kilis'te Gümrük Müdürlüğü bulunmadığı için Gaziantep Gümrük Müdürlüğü'ne giderek işlemlerini yaptırmak zorunda kalmaktadır. Yani Kilis'ten yükünü alan araçlar gümrükleme işlemi için 60 kilometre mesafede bulunan Gaziantep Gümrük Müdürlüğüne giderek tekrar Öncüpınar Gümrük kapısına dönmektedir. Öncüpınar Gümrük kapısından çıkış yapmak üzere Kilis'e gelecek diğer araçlar ise önce Gaziantep Gümrük Müdürlüğü'ne gitmeden ve gümrükleme işlemini yaptırmadan İlimize gelememektedir. Bu durum iş ve zaman kaybına yol açmakta ve zaten yetersiz olan Kilis-Gaziantep karayolunun da yoğunluğunu fazlası ile artırmaktadır" dedi.

        Kilis'e Gümrük Müdürlüğünün açılmasını Kilis'in hak ettiğini belirten KİTSO Başkanı Öndeş, "Suriye'ye gönderilen malların büyük bir kısmı Kilis Öncüpınar Gümrük kapısından gönderilmektedir ve yükünü boşaltmak için sıra bekleyen araç sayısı zaman zaman 4 bin aracın üzerine çıkmaktadır. Öncüpınar Gümrük kapısındaki araç trafiği de, ihracat miktarı da önemli miktarda artmıştır.İş ve zaman kayıplarının önlenmesi ve nakliye masraflarının düşürülmesi amacı ile Kilis'e acilen Gümrük Müdürlüğü' nün açılması gerekmektedir. Bu sebeple Kilis'e Gümrük Müdürlüğü'nün açılması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yazılı talepte bulunduk. Bu talebimiz Sayın Vekillerimize de iletilmiştir. En kısa zamanda neticeleneceğini ümit etmekteyiz" diye konuştu.

        (MAD-SD-Y)

        17.10.2016 16:19:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler